2017-01-25 03:33


Stăpânul parcurilor a pus mâna pe Naţional Arena

 |  21:00
Stăpânul parcurilor a pus mâna pe Naţional Arena

Directorul ALPAB, acuzat că a achiziţionat ilegal celebreleceasuri placate cu aur din Capitală, a fost răsplătit” de edilul-şef, Sorin Oprescu, cu administrarea celei mai mari investiţii realizată vreodată în Bucureşti, noul stadion naţional. În pofida acestei numiri, la meciul de inaugurare a Naţional Arena, toate magazinele de la stadion ar putea fi închise, ceea ce ar însemna o mare pierdere din punct de vedere financiar.   

După ce consilierii generali ai Capitalei au respins proiectul primarului Sorin Oprescu, care voia ca o firmă particulară să managerieze Naţional Arena, cea mai mare investiţie din Bucureşti a ajuns să fie coordonată de omul care a achiziţionat celebrele ceasuri placate cu aur ale Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). 

În urma rezultatelor de la ultima şedinţă de consiliu, Stadionul Naţional a fost trecut de la Direcţia Investiţii, din cadrul PMB, la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), al cărei director, Radu Popa, a rămas celebru după ce a cheltuit aproape 3 milioane de lei pentru a dota străzile Capitalei cu ceasuri placate cu aur. “Consilierii au respins pentru a treia oară proiectul de administrare a Stadionului Naţional. Asta e. Noi o să încercăm în continuare. De stadion se va ocupa, până vom găsi altă soluţie, ALPAB”, ne-a declarat directorul Direcţiei Investiţii, din PMB, Bogdan Şoşoacă.

Municipalitatea bucureşteană ar putea să piardă sume importante de bani, deoarece “migraţia”managementului stadionului de la un birou la altul şi redactarea la foc continuu a unor proiecte privind administrarea sa a făcut ca spaţiile comerciale din cadrul stadionului să nu poată fi închiriate. Reprezentanţii Primăriei Generale nu au putut da un răspuns referitor la modul în care vor fi închiriate spaţiile comerciale din cadrul stadionului. Astfel, în cazul în care Federaţia Română de Fotbal nu va anula inaugurarea stadionului, programată pe 10 august, toate spaţiile comerciale vor fi închise la data disputării partidei.     

Consilierii generali susţin că au respins proiectul lui Oprescu de administrare a Stadionului Naţional, pentru că acesta ar fi însemnat o mare pierdere financiară pentru Primărie. “Era vorba de managementul stadionului, aici intrăparcările, spaţiile comerciale şi utilizarea stadionului, de la sport până la ce concert se poate organiza acolo. Proiectul nu a trecut şi nu va trece, până când nu se vine cu o formulă rezonabilă. E una dintre cele mai mari investiţii care s-a făcut vreodată în Bucureşti, o investiţie de peste 160 milioane de euro. Este inadmisibil un proiect de hotărâre în care se spune că se va face o licitaţie pentru un contract pe următorii 40 de ani, cât este durata de funcţionare a stadionului, cu o firmă care să gestioneze acest obiectiv şi care să ne dea, pe timp de 40 de ani, venituri către Primărie, în afară de amortizarea lui, profit de 17.999.000 de euro! Mai mult, în primii trei ani nu ne vine nimic, urmând ca apoi să ne vină câte 100.000 de euro pe an. În primii şase ani însă, cheltuielile de promovare şi de marketing sunt susţinute de municipalitate. Până la urmă noi ce facem, dăm cadou unei firme cea mai frumoasă investiţie realizată în Bucureşti?”, ne-a declarat preşedintele CGMB, Călin Murg.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
29 Iul 2011

Prin "formula rezonabila",portocalii inteleg spatii comerciale si alte avantaje pentru PDL!Ei bine,nu tine la Sorin Oprescu asa ceva!Cum sa fie de acord Primarul General cu transformarea anexelor stadionului in bazar ?
ARES
29 Iul 2011

Ehehe,dragii mosului,PDL-ul vrea o firma apropiata de interesele portocalii,pentru administrarea Arenei Nationale!Cum sa fie de acord cu propunerile lui Sorin Oprescu?
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală