2017-01-22 18:23


Omul lui Funeriu, rector la Politehnică

 |  21:00
Omul lui Funeriu, rector la Politehnică

Directorul Direcţiei Programe Universitare din Ministerul Educaţiei, Ion Ciucă, apropiat al lui Daniel Funeriu, este, în acest moment, singurul candidat pentru funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

Ion Ciucă o acuză pe Ecaterina Andronescu că întârzie alegerile din Politehnică, refuzând să depună Carta Universităţii la minister. „Juriştii au respins carta depusă de doamna Andronescu. Este o încercare a dânsei de a întârzia alegerile. În celelalte universităţi, se desfăşoară alegeri. La Politehnică, nu se pot efectua nici înscrieri încă. Mandatul doamnei Andronescu expiră în martie. Am luat decizia să candidez pentru funcţia de rector ca să depolitizez această instituţie şi să aduc transparenţă în Politehnică. Probabil că o să mă lupt cu un om susţinut din spate de doamna Andronescu”, ne-a declarat Ciucă.

De cealaltă parte, Andronescu spune că Ion Ciucă este obligat de alte persoane pentru a lansa aceste atacuri. „Îmi pare rău că trebuie să vorbesc astfel despre un coleg, dar domnul Ciucă minte. Este împins din spate de alte persoane pentru a spune aceste lucruri. Este treaba dânsului, dar eu cred că nu-l onorează această atitudine. Nimeni nu a încercat să amâne alegerile. Cei de la minister ne-au cerut să trecem mai multe date în cartă. Eu nu mai pot candida, conform Legii educaţiei”, ne-a declarat Andronescu.

O mână o spală pe alta

Potrivit surselor din cadrul Ministerului Educaţiei, Ion Ciucă are cele mai mari şanse să ocupe fotoliul de rector, beneficiind atât de sprijinul fostului ministru, Daniel Funeriu, cât şi de cel al noului şef al Educaţiei, Cătălin Baba. Aceleaşi surse spun însă că Ciucă ar putea ajunge la conducerea UPB şi ca o înţelegere între Daniel Funeriu şi Ecaterina Andronescu. Anul trecut, Funeriu i-a permis Ecaterinei Andronescu să îşi păstreze atât funcţia de senator, cât şi pe cea de rector al Politehnicii, contrar Legii Educaţiei Naţionale. De cealaltă parte, Andronescu şi colegii acesteia de la Comisia pentru învăţământ de la Senat au blocat Legea educaţiei cu amendamentele aduse. Această lege ar fi abrogat „Legea Funeriu”.

Ion Ciucă este, în acest moment, director al Direcţiei Programe Universitare în MECTS, dar şi membru în Senatul Politehnicii. Ciucă nu se află în incopatibilitate pentru că a obţinut mandatul înainte de publicarea Legii 1/2011. Acum, Ciucă nu ar mai putea deţine ambele funcţii.

Potrivit declaraţiei de avere, Ciucă a câştigat, în 2010, 57.130 de lei de la minister şi 72.868 de lei de la Politehnică. De asemenea, Ciucă deţine un automobil Volvo S60, două apartamente şi o casă, împreună cu familia sa.

Candidatul-surpriză

Un alt posibil candidat pentru funcţia de rector al Politehnicii este Anton Hadăr, preşedinte al Federaţiei sindicale „Alma Mater”. „O să candidez pentru funcţia de rector dacă am susţinerea colegilor. Alegerile nu pot fi amânate, mai ales că putem avea o problemă dacă expiră mandatul doamnei Andronescu. O să vedem care au fost motivele pentru care nu a fost aprobată Carta Universităţii”, ne-a declarat Hadăr. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: rector, Politehnica, Funeriu, carta, universitate, candidatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DUMITRU IUGA
13 Feb 2012

Domnule Hadar, le amestecati rau de tot cu aceasta candidatura. Poate nu este ilegal dar imoral este sigur.
RAUL LEUVA
13 Feb 2012

la fel este si la iasi, la universitatea tehnica. actualul rector mai are pina la pensie doi ani si un pic . au fraudat alegerile si el se considera '' vesnic'' ca si doamna andronescu, mai ales ca giurma se lauda ca a fost coleg cu ea de liceu, olteni in toata regula . oare e boala molipsitoare puterea ??? ce face ministerul in privinta alegerilor de la iasi ? nu a luat nici o masura cu toate ca a fost o frauda ca in 1946 iar reprezentantii ministerului au constatat si au scris acest fapt in raport, aprobat de ministru si NEluat in seama de rectorul ''vesnic'' ... cu stima, drd ing raul leuca
MARINESCU ION
13 Feb 2012

Candidatul ”surpriza” vrea cu o singura lovitura sa bage două bile în buzunarul sau si astfel sa-si gaseasca sprijin printre colegii sai,care ar trebui sa-l implore ca sa accepte functia de rector. Cam asa se poate deslusii talcul articolului unui candidat lipsit de curaj, de sprijin si de mijloace intelectuale si morale minime necesare unui candidat la functia de rector. Cel putin rectorul in functie si candidatul anuntat au curajul sa se confrunte pe tema cartei universitare, dar candidatul ”surpriza”, cred ca este si membru in senat, face pe neinformatul.Pai daca chiar inainte de alegeri Carta Universitara nu este aprobata si facuta publica, dumneata ca lider de sindicat, ce te afli, nu trebuia sa iei atidudine si sa lupti pentru ca membrilor de sindicat sa nu le fie incalcate drepturile? Domnule candidat surpriza, nu te mai chinui ca nu ai cum sa convingi pe nimeni sa te voteze utilizand astfel de mijloace. Marinescu I.
GHEORGHE M.
14 Feb 2012

Practica comunista. Daca unul este patat hai sa-i facem pe toti la fel ca sa nu mai vedem alternativa. Atacul la persoana practica dimboviteana. Denigreaza, barfeste critica totul pentru ca tu nu ai nimic de spus. Votul negativ sa fie calea? Candidatul "surpriza" practica de maidanez- musca pe la spate.
ANGAJAT RECTORAT
15 Feb 2012

Stimate domn Surpriza "Hadăr"...de ce nu ne spuneti si noua mai intai veniturile dumneavoastra ....cu ceva timp in urma la Realitatea tv in timpul unei emisiuni cineva din Rectoratul UPB a sunat si a mentionat ca pe fluturasul dumneavoatra de salariu apare o cifra substantiala ... peste 26.000 mi roni pe luna .... salariu si contracte de cercetare ....De ce nu ne spuneti si noua cum ati obtinut aceste contracte ....uzand de pozitia de lider sindical si fortand mana rectorului ......cu care in ultimul timp sunteti bun prieten si facand-i vizite serale si chiar nocturne.....de ce nu ne spuneti cum a ajuns si sotia dumneavoastra in UPB si de ce nu spuneti cum faceti presiuni pe profesori cu care fica dumneavoastra are ore ......Vrem si noi sa stim pentru ce platim cotizatia la sindicat .....ca sa aveti dumneavoastra de unde fura ....

Adauga un comentariu

Random image