2019-01-20 17:14


ONG-urile au blocat hotărârea CGMB care prevede obligativitatea castrării câinilor

 |  18:02
ONG-urile au blocat hotărârea CGMB care prevede obligativitatea castrării câinilor

Hotărârea Consiliului General al Capitalei care îi obligă pe bucureşteni să-şi declare şi să-şi castreze câinii a fost blocată de ONG-uri.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale, ce au ca activitate protecţia animalelor, au depus plângere prealabilă, solicitând Primăriei Capitalei şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) modificarea hotărârii care îi obligă pe deţinătorii de câini să-şi castreze patrupedele sau să plătească o taxă anuală. ONG-urile contestă şi modul în care administraţia locală vrea să strângă maidanezii de pe străzile Bucureştiului.

Organizaţiile de protecţia animalelor s-au adresat Direcţiei Juridice a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi cabinetului primarului general, avertizând că, în cazul în care hotărârea CGMB nu va fi modificată, vor demara acţiune în instanţa de judecată.

În aceste condiţii, hotărârea Consiliu General ce ar fi trebuit să se aplice după 30 de zile de la votul CGMB şi care prevede amenzi pentru bucureştenii care nu-şi declară şi nu-şi castrează câinii este momentan blocată.

În şedinţa din data de 02.06.2013, consilierii generali ai Capitalei au adoptat o hotărâre prin care deţinătorii de câini urmau să fie obligaţi să-şi declare patrupezii şi să-i castreze.

Persoanele fizice vor fi obligate să sterilizeze câinii deţinuţi şi să-i înregistreze la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor (ASPA) din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, în caz contrar ei vor trebui să achite o taxă anuală de 150 de lei, potrivit hotărârii privind controlul reproducţiei câinilor în Bucureşti. Câinii vor putea fi sterilizaţi gratuit la cabinetele veterinare care au parteneriat cu ASPA, instituţie care va acoperi aceste costuri. „S-a stabilit o amendă de 3.000 de lei pentru persoanele fizice care nu declară câinii mai mari de patru luni, în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri. Totodată, există o taxă de 150 de lei pe an, care se aplică fiecărui deţinător de câini dacă aceştia nu sunt sterilizaţi şi există nişte excepţii cu câinii care nu trebuie sterilizaţi”, a declarat Cristinel Diaconescu, consilier general PDL. De asemenea, potrivit aceleiaşi hotărâri a CGMB, cei care nu-şi declară câinii riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Gratuită nu mai este decât adoptarea unui singur câine, de la al doilea maidanez luat acasă, bucureştenii fiind obligaţi să plătească o taxă de 150 de lei. Acestea dacă hotărârea Consiliului General va rămâne în forma adoptată. Până în acest moment, CGMB a refuzat să schimbe forma hotărârii.

Explicaţie foto:

Soarta câinilor maidanezi a înteţit războiul dintre Primăria Capitalei şi bucureşteni


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07

TAGURI: caini, castrare, instanta, ONG, proiect, blocare, contestare, adoptie, maidanezi, taxa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTINA
22 Aug 2013

Ce are Primaria cu cainii care stau in casa, sunt ingrijiti si deparazitati ? Ca si proprietar de ciine de apartament nu-l las sa se imperecheze decit daca am si ce face cu puii. Deci, mai bine ar lua masuri cu maidanezii care umbla in haita si ataca cetatenii. Si inca un aspect: ii terminam pe cei din capital dar ce facem cu cei lasati la marginea acesteia si vin dupa hrana ... Trebuie luate masuri nationale pentru caiinii maidanezi, nu pentru cei cu stapini.
Random imageUltimele stiri

loading...