2018-11-16 20:13


ONG-urile au protestat în faţa PMB: “Câinii sunt maltrataţi în adăposturile primăriilor” - FOTO!

 |  17:06
ONG-urile au protestat în faţa PMB: “Câinii sunt maltrataţi în adăposturile primăriilor” - FOTO!

Zeci de membri şi susţinători ai Asociaţiei “Cuţu, Cuţu” au protestat joi în faţa sediului Primăriei Capitalei, solicitând demiterea conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Protestatarii au adus pancarte şi panouri cu lozinci împotriva conducerii ASPA şi a plasării câinilor în adăposturile Primăriei Capitalei.

“În august, expiră mandatul celor trei directori de la ASPA - directorul general şi doi directori de proiect - şi cerem primarului Oprescu, pe această cale, să nu prelungească acest mandat, pentru că dumnealor nu au făcut decât să acutizeze problemele populaţiei, nu au dus la diminuarea numărului de câini de pe stradă prin acţiunile lor şi, mai mult decât atât, au reuşit să emită patru acte normative care au nemulţumit toată populaţia Bucureştiului. Ei au încheiat contracte de bază, abuzive, fără o licitaţie propriu-zisă, au eutanasiat câini pe care oamenii ar fi vrut să-i adopte (…), n-au vrut să ne lase să verificăm aşa-zisele adopţii pe care le fac dumnealor, nu au colaborat cu localităţile din jur, astfel încât avem mulţi câini la periferie, în special pui care sunt aruncaţi de aceste localităţi, întrucât nu sterilizează absolut deloc şi credem că inclusiv programul de sterilizare pe care îl desfăşoară cu succes de atâţia ani putea să fie mult mai mult mediatizat, ca la ora aceasta să fi ştiut absolut oricine că în Bucureşti se sterilizează gratuit”, a susţinut Marcela Pâslă, preşedintele Asociaţiei “Cuţu, Cuţu”.

Pâslă a spus că va încerca să-i prezinte primarului general, Sorin Oprescu, un memoriu privind demiterea conducerii ASPA. “Avem un memoriu legat de demiterea conducerii ASPA, pe care încercăm să-l aducem la cunoştinţa domnului primar astăzi, în mod direct şi dacă nu ni se permite, o să-l depunem la registratură. În afară de acest lucru, mai avem câteva întrebări pentru domnul primar şi o cerere prin care îl rugăm să curme aceste acuzaţii care tot curg în ultimele trei zile la adresa unor organizaţii care au adăposturi cum că au câinii nesterilizaţi sau nevaccinaţi etc.”, a mai spus preşedinta asociaţiei.

Ea a adăugat că adevărul este cel puţin la jumătate faţă de ce afirmă conducerea ASPA. “Noi ştim că există probleme în majoritatea adăposturilor, în primul rând pentru că nu au bani (n.r. - asociaţiile neguvernamentale) şi pentru că cei 3,3 milioane de euro ajung numai la SRL-uri şi la Primăria Generală, dar nicicum nu ajung la ONG-uri. A doua problemă este că Primăria ar putea să ajute aceste organizaţii să-şi managerieze mai bine problemele”, a afirmat Marcela Pâslă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-11

GALERIE MEDIA

Cuţu-Cuţu, protest la Primărie
Cuţu-Cuţu, protest la Primărie
Cuţu-Cuţu, protest la Primărie
Cuţu-Cuţu, protest la Primărie
Cuţu-Cuţu, protest la Primărie


TAGURI: protest, caini, maidanezi, ong, primarie, eutanasiere, adapost, exterminare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA RADU
11 Iul 2013

Doamna Pasla este ONG-ista care a declarat ca DOG Town este un Auschwitz pentru catei. Va dati seama ce gafa si ce repercursiuni poate avea asupra Romaniei? Si acum vine la Sorin Oprescu sa ceara demiterea unor functionari? Doamne, cat tupeu au unii!
LILIANA PANA
11 Iul 2013

I-auzi braul! Primaria Generala sa ajute ONG-urile! Nu credeti ca Sorin Oprescu si municipalitatea au destule probleme, adica viata oamenilor intr-un oras cu aproape 2 milioane de locuitori?
DARIUS
11 Iul 2013

Daca ONG-isti nu au bani,atunci sa se duca sa faca rost de la sponsori, de la fraieri sau de unde stiu ei mai bine.Banii pentru ASPA s-au votat odata cu bugetul si nu exista alta solutie decat externalizarea serviciilor de ecarisaj.
ANGHEL
10 Sep 2013

Majoritatea celor care se declara iubitori de animale sunt fatarnici si nu urmaresc decat banii. Eu propun sa nu se mai cheltuie bani pentru eutanasierea cainilor ci sa li se taie gatul ca la mieii de paste pe care apoi i-i mananca fara sa se gandeasca ca si acestea au fost fiinte dragalase si ar trebuii sa aibe si ei dreptul la viata chiar si pentru o perioada scurta ca sa devina adolescenti. Daca s-ar manca cainii ar fi de accord ca sa fie sacrifice-ti ca mieii? Dece sa fiu obligat ca pentru o minoritate sa fiu obligat sa convetuiesc cu cainii, sa calc in rahaturile lor si sa merg cu team ape strada. Cati bani se cheltuiesc pentru intretinerea unui caine si cati bani se aloca pentru copii strazii care sunt goi, flamanzii si fara ingrijire medicala? Nu merita si acestia un camin, hrana si ingrijire medicala la nivelul cainilor. Ce sume de bani s-au cheltuit pentru caini si cati bani au fost alocati copiilor strazii? Ce legi guverneaza in in orasele din Europa de nu sunt caini pe strazi iar la noi cainii umbla in haite si fac atatea victime? Cati oameni sunt muscati anual de caini si cat se cheltuie pe vaccinarea acestora? Sa va fie rusine iubitorilor de caini care neglijati copii strazii cu atata cinism si puneti mai presus aceste javre care creiaza multe suferinte si teroare in societate.
Random imageUltimele stiri


loading...