2019-01-22 14:51


ONG-urile pentru protecţia animalelor cer demisia conducerii ASPA

 |  12:05
ONG-urile pentru protecţia animalelor cer demisia conducerii ASPA

Organizaţiile neguvernamentale pentru protecţia animalelor cer destituirea conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi anunţă organizarea unui miting de protest joi, între orele 12,00 şi 14,00, la sediul Primăriei Bucureşti.

"Mandatul conducerii ASPA expiră în luna august iar noi dorim ca el să nu mai fie prelungit. Avem în vedere neprelungirea mandatului dlui Treeroiu Bogdan în funcţia de director general al Autorităţii, neprelungirea mandatelor directorilor de proiect Răzvan Băncescu şi Ancuţa Claudiu şi numirea prin concurs a personalului cu funcţii de conducere. În perioada august 2012 - august 2013, perioada cât au funcţionat ca directori, cei trei angajaţi ASPA au eutanasiat câini pe care iubitorii de animale ar fi vrut să îi adopte, nu au colaborat deloc cu ONG-urile şi cu protectorii de zonă, neinvitându-i la niciun dialog şi la nicio şedinţă, au emis proiecte şi acte normative extreme, cerând amendarea persoanelor care hrănesc maidanezii cu 5.000 lei, taxa de adopţie de 150 lei, strângerea a aproximativ jumătate din câinii din Bucureşti din zonele "publice" în adăposturi neîncăpătoare şi lipsite de condiţii de viaţă şi de condiţii sanitare adecvate, angajarea de hingheri particulari, atribuirea de contracte pentru sterilizare în spaţii fără autorizaţie", susţin organizatorii mitingului într-un comunicat de presă remis marţi Agerpres.

Potrivit sursei citate, s-au strâns peste 5.000 de semnături împotriva acestor "directori incompetenţi care cheltuiesc inutil banii publici şi practică în mod vizibil ori pe ascuns cruzimi împotriva animalelor".

"Cerem domnului primar Sorin Oprescu să nu prelungească mandatele acestor persoane. Bucureştiul poate fi un oraş european fără câini, graţie unei conduceri adecvate. Bucureştiul are nevoie de oameni valoroşi. La ora aceasta Capitala are foarte mulţi specialişti valoroşi, atât din rândul protecţiei animalelor, cât şi din afara ei, oameni cu experienţă, cu respect faţă de viaţă, cu viziune modernă, manageri competenţi, care pot prelua în orice moment conducerea ASPA", se mai arată în comunicat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: protectia, animalelor, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR POPA
09 Iul 2013

V-a prins Bancescu cu ocaua mica, cu adaposturi improprii, aia e! ONG-istii ar trebui verificati de toate autoritatile statului, Garda de Mediu, Curtea de Conturi, Sanepid si care or mai fi.
ALEX FLORESCU
09 Iul 2013

Asa si? ONG-istii isi inchipuie ca Sorin Oprescu il va demite pe Razvan Bancescu, doar sa le faca lor pe plac?
NICU
10 Iul 2013

I-auzi braul! ONG-istii vor capul lui Bancescu! Planurile ASPA privind problema cainilor fara stapan , le cam incurca socotelile acestor "mari iubitori de animale", in fapt niste profitori lipsiti de secrupule.
OPREA VASILE
15 Iul 2013

nicule,alex,teodor daca voi credeti ca este normal sa amendezi un om cu 5000 de lei fiindca hraneste un animal abandonat ar trebui sa va reevaluati statutul de om. de ce nu va luati de cei din comunele invecinate care abandoneza cainii prin parcurile si cartierele bucurestiului. explicatii lui bancescu ca sterilizarea cainilor ar trebui inceputa in localitatile de langa orase. as putea sa va explic mai multe dar oricum nu interesaza pe nimeni cauzele inmultirii maidanezilor
Random imageUltimele stiri

loading...