2017-01-19 13:42

SOCIAL


Onţanu, acuzat că distruge spaţiul verde

 |  21:00
Onţanu, acuzat că distruge spaţiul verde

Mall-ul ce se va ridica pe terenul fostei clădiri Electroaparataj a stârnit dezaprobarea bucureştenilor. Mai mulţi consilieri susţin că avizul a fost dat ilegal de primarul sectorul 2, încălcând Legea spaţiilor verzi, şi acuză primăria de sector că ar fi primit bani sub formă de sponsorizări de la firma constructoare.

La dezbaterea publică organizată pe tema construirii noului mall s-a pus în discuţie atacarea avizului de mediu care stă la baza PUZ-ului aprobat de PMB. În demersul liberalilor şi cetăţenilor de a acţiona în instanţă avizul de construcţie se va alătura şi Nicuşor Dan, preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care şi-a anunţat recent cadidatura la Primăria Capitalei. Deşi unii dintre consilierii PNL din Primăria Capitalei au votat pentru construirea noului mall, aceştia nu au venit la dezbaterea publică pentru a da explicaţii. Prin autorizaţia pe care Onţanu a dat-o, aprobând reducerea spaţiului verde ce ar trebui amenajat în incinta ansamblului imobiliar de 70.000 de metri pătraţi, locuitorii sectorului 2 vor fi privaţi de mai bine de 15.400 de metri pătraţi de spaţiu verde. În ceea ce priveşte norma pentru spaţiul verde, aceasta ar urma să fie redusă de la 30% la doar 8%, respectiv de la 21.000 mp la doar 5.600. Mai mult decât atât, PUZ-ul dat de CGMB vine în contradicţie cu o hotărâre a consiliului aprobată în 2010, care prevede că aprobarea pentru realizarea oricărei construcţii noi pe suprafeţe mai mari de 1.000 de metri pătraţi va fi condiţionată de amenajarea unui spaţiu verde cu suprafaţa de cel puţin 30% din suprafaţa totală a parcelei.

Comisia de avizare, formată din dispoziţia primarului

Comisia socioeconomică de examinare şi avizare a construcţiei a fost înfiinţată prin dispoziţie de primar. Printre componenţi sunt şi arhitectul-şef Bogdan Pîrvanu şi Toma Şutru - secretarul sectorului 2, care îşi pun semnătura pe certificatul de urbanism, alături de primarul Onţanu, în felul acesta asigurând că nici o lege nu a fost încălcată.

Firma constructoare, suspectă că a sponsorizat primăria

Deşi în acte firma constructoare a mall-ului este SC ELJ.VATRA SRL, surse din cadrul primăriei spun că o altă firmă de consultanţă, apropiată acesteia, ar fi sponsorizat Primăria Sectorului 2 cu suma de 25.000 de euro pentru a beneficia de autorizaţie mai repede. Cetăţenii sectorului 2 spun că vor atacarea în instanţă a avizului de mediu ce stă la baza PUZ-ului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: Ontanu, ilegalitati, mega mall, electroaparataj, spatiu- verdeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LOCUITOR PS2
06 Dec 2011

SPAGA PERSONALA PENTRU ONTANU S-A DAT PRIN MADAM STEGARUS , SEFA DE LA CADASTRU SECTOR 2. SUMA 150.000 EUR.

Adauga un comentariu

Random image