2018-12-10 08:56


Onţanu îi învaţă chineza pe copii

 |  17:46
Onţanu îi învaţă chineza pe copii

Vizita premierului Emil Boc în China nu a rămas fără ecouri. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 vor inaugura azi un complex social unde copiii vor putea învăţa chineza şi araba, dar şi informatica.

Unitatea este amplasată în cartierul Andronache, o zonă săracă din sectorul 2, iar oficialii speră să prevină astfel abandonul şcolar, care a ajuns la aproape 14% în momentul de faţă. “Capacitatea se ridică la 200 de locuri şi este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani. Mulţi au venit deja să se înscrie, aşa că suntem convinşi că centrul va fi plin”, ne-a spus Mariana Georgescu, reprezentanta Primăriei Sector 2.

Pe lângă cursuri de chineză şi arabă, copiii vor beneficia, tot în mod gratuit, de cursuri de informatică şi de program after-school. Autorităţile speră că aşa, micuţii vor reuşi să îşi găsescă mai uşor de lucru după ce vor împlini 18 ani. “Piaţa de traduceri a acestor limbi este liberă, aşa că ar avea mai multe şanse decât cu engleza, care este învăţată şi la şcoală. În această zonă sunt oameni care nu îşi permit foarte multe şi îi putem ajuta”, a mai afirmat oficialul primăriei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GUGU
18 Aug 2011

si pe georgeasca ce o invata? sau invers? mai sunt copii georgeascai angajati la primarie? adica finii lui ontzi?
Random imageUltimele stiri


loading...