2017-01-19 21:31

SOCIAL


Onţanu încalcă legea pentru noii tovarăşi

 |  21:00

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu (UNPR), trece peste lege pentru a-şi proteja colegii de partid recent „achiziţionaţi”.

Consilierii locali ai sectorului 2, Daniel Popescu şi Silviu Măntescu, au renunţat la funcţiile deţinute în PSD, înscriindu-se în partidul primarului Neculai Onţanu, UNPR. Potrivit legislaţiei în vigoare, consilierii care-şi schimbă partidul îşi pierd mandatul.

Neculai Onţanu a găsit însă soluţia pentru a-şi proteja colegii de partid. Onţanu nu a mai convocat o şedinţă ordinară a Consiliului Local Sector 2 din luna februarie. Consilierii Popescu şi Măntescu nu pot fi demişi decât în şedinţe ordinare. „Încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de consiliul local, prin hotărâre, la iniţiativa primarului sau a oricărui consilier”, se arată în Legea administraţiei publice locale.

Prefectura Capitalei nu a luat nici o măsură pentru că nu a fost informată în legătură cu situaţia din Consiliul Local Sector 2. „La Prefectura Capitalei nu a fost depusă nici o sesizare a PSD, prin care să ne anunţe că au pierdut doi membri în consiliu. Am vorbit la Primăria Sectorului 2 şi mi s-a spus că nici ei nu au primit nici o sesizare. Legea 215/2001 nu mai impune dizolvarea Consiliului pentru că nu au mai fost susţinute şedinţe ordinare”, ne-a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Grupul consilierilor PSD susţine însă că a depus încă din luna februarie o cerere pentru organizarea unei şedinţe în care Daniel Popescu şi Silviu Mănescu să fie demişi, cererea lor primind număr de înregistrare la secretariatul general al Primăriei Sectorului 2.

Conform statutului aleşilor locali, toţi consilierii locali îşi pot pierde mandatul dacă demisionează din partidul sau organizaţia minorităţilor naţionale care i-a propus.

Doar „colegul” vrea să ridice maşinile

La ultima licitaţie organizată de Primăria Sectorului 2 pentru atribuirea contractului de ridicare a maşinilor parcate ilegal, luna trecută, nu s-a prezentat nici o firmă. Acelaşi scenariu a fost pus în scenă şi la precedenta licitaţie. La ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 2, primăria lui Onţanu a prelungit înţelegerea cu firma Supercom SA a colegului său de partid, Ilie Ciuclea. Astfel, maşinile parcate neregulamentar au început să fie ridicate din nou, după luni bune de pauză. Primăria Sectorului 2 a ales să prelungească contractul de ridicare a automobilelor printr-un act adiţional, cu toate că aceeaşi procedură folosită la contractul de salubrizare, încheiat tot cu Supercom SA, a fost contestată de Consiliul Concurenţei. Maşinile mai pot fi ridicate de Supercom doar până la finele acestui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13

TAGURI: ontanu, unprComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANTON
08 Noi 2011

1. Gresit. popescu si mandescu nu au renuntat la functiile detinute in psd. au fost exclusi. adevarat ca s-a cerut inlocuirea lor, dar ontanu nu convoaca nici o sedinta ordinara. 2. la prelungirea contractului cu supecom au fost si consilieri psd care au votat pentru.
MARIUS
08 Noi 2011

Ontanu domneste de ani buni in sectorul 2...si domneste bine! Maria Sa atrage ca un magnet "oamenii de afaceri" dornici de chilipiruri de la primarie...
HYRON
08 Noi 2011

toate au un inceput si toate au un sfarsit. si sfarsitul se apropie.
VALY
08 Noi 2011

Iar se lanseaza PSD-istii in atacuri la adresa UNPR! Se vede de la o posta cat este de tendentios articolul! PSD-ul continua sa-si piarda din membri pentru ca acestia se regasesc in proiectele de centru-stanga ale UNPR-ului, o stanga cu adevarat democratica.
COLENTINA
08 Noi 2011

Nu stiu ce se petrece la primaria sectorului 2, dar se vede clar atacul jurnalistic constant impotriva primarului Ontanu, ba cu contractele de servicii publice, ba cu atragerea de noi membrii la UNPR. Nu faceti decat sa-i cresteti popularitatea.
TUDOR
08 Noi 2011

Nu se intampla nimic in neregula la Primaria Sectorului 2 dar asa cum bine se poate observa, Ontanu este permanent atacat si asta se datoreaza faptului ca este in UNPR. Probabil ca cei de la PNL sau PSD considera ca sunt mai importante aceste actiuni decat sa faca ceva concret pentru bucuresteni. Trist . . .
VLADUTZ
08 Noi 2011

Asa si unde e vina primarului ca nu a fost nici o firma la licitatie?
SILVIU
08 Noi 2011

sa dea D-zeu sa va ridice supercomul masinile la toti care-l aparati pe ontanu. amin
DANIELA
08 Noi 2011

Sunt de acord cu ridicarea masinilor atata timp cat ele sunt oprite pe trecerile de pietoni am vazut multe astfel de masini ca nici nu puteai sa treci cu carutul cu copilul pe trecerea de pietoni. Erau oprite astfel incat erai obligata sa treci prin locuri nesigure. Bine, in Romania se pare ca nici trecerea de pietoni nu mai e asa sigura dar aceste ridicari de masini sunt necesare. Dupa parerea mea e bine ca s-a reinnoit contractul.
SILVIU
08 Noi 2011

Alte adeziuni? "Consilierii locali ai sectorului 2, Daniel Popescu şi Silviu Măntescu, au renunţat la funcţiile deţinute în PSD, înscriindu-se în partidul primarului Neculai Onţanu, UNPR".
ADRIAN
08 Noi 2011

Pentru Daniela, E ok ce spui tu, dar gandeste-te la o situatie in care vii cu cautul cu copil in el el si vrei sa te urci in masina iar masina a fost ridicata de gealati. Acum gateste-te cam cum ar fi sa faci asta cand ploua, ninge etc. Pentru 3 masini pe care le-ai vazut parcate nelegal nu e ok cum se procedeaza. O fi bine?
IOR
09 Noi 2011

Daca se stopa activitatea de ridicare a masinilor, ajungeam in sectorul 2 precum in sectorul 5, unde se parcheaza masinile la voia intamplarii, chiar si pe strada , ceva de neimaginat. Ontanu conduce cu mana de fier acest sector, pentru a nu-l lasa prada clanurilor de sector.
JOHN
09 Noi 2011

popescu si mandescu nu au avut nici macar decenta sa arate ca sunt barbati si sa-si dea demisia din psd. au fugit ca sobolanii in grota la unpr.
PIATA
09 Noi 2011

acum la noi laobor e mare control de la curtea de conturi si primarie. directorul popescu e cam ud la pantaloni.

Adauga un comentariu

Random image