2019-02-23 05:23


Onţanu vrea terenul MECTS pentru privaţi

 |  21:00
Onţanu vrea terenul MECTS pentru privaţi

Primarul Neculai Onţanu cere Ministerului Educaţiei terenul unei şcoli de nevăzători pentru a-l transforma în acces pentru o clinică privată.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu (UNPR), a cerut Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) să cedeze un teren de peste 2.000 de metri pătraţi către administraţia locală. Consiliul Local Sector 2 a adoptat în ultima şedinţă Hotărârea nr. 38, „privind solicitarea avizului conform al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de schimbare a destinaţiei unui teren din domeniul public în domeniul privat de interes local”. Prin trecerea terenului în suprafaţă totală de 2.136,94 mp în domeniul privat al sectorului 2, acesta va putea fi vândut.

Terenul din cartierul Vatra Luminoasă, proprietate a Ministerului Educaţiei, a fost cedat unui centru de nevăzători. Suprafaţa era folosită ca teren unde se făceau exerciţii de orientare pentru nevăzători. Acum, însă, Primăria Sectorului 2 are alte gânduri cu respectivul domeniu. Potrivit consilierilor din cadrul primăriei, edilul Neculai Onţanu ar urmări să ofere terenul unei clinici particulare, construită recent în imediata apropiere a fostei baze pentru nevăzători.

Reprezentanţii primăriei spun că au de gând să contruiască un drum de acces către respectiva clinică particulară. „Zona urmează a fi sistematizată din punct de vedere urbanistic prin crearea unui acces subteran care să fluidizeze circulaţia aferentă unităţii sanitare adiacente. Pentru crearea acestui acces subteran, este necesarăschimbarea destinaţiei terenului în suprafaţă de 2.136,94 mp din domeniul public în domeniul privat de interes local”, ne-au precizat oficialii PS2.

Parcela nu-şi poate schimba destinaţia

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că va trebui realizată mai întâi o analiză de oportunitate, înainte ca terenul să poată fi cedat Primăriei Sectorului 2. De asemenea, legislaţia nu permite schimbarea destinaţiei terenului, acesta putând fi folosit numai pentru activităţi de învăţământ. „Cei de la primărie vor trebui să prezinte un referat. Trebuie să menţioneze exact la ce vor să folosească acel teren”, ne-au declarat reprezentanţii MECTS.

Iniţial, terenul ce aparţinea şcolii pentru nevăzători avea o suprafaţă mult mai mare, dar a fost parcelat şi vândut pe bucăţi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-09-02

TAGURI: Ontanu, teren, clinica, vanzare, privat, domeniu, minister
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IRINA
19 Apr 2012

CHIAR MA MIRAM DE CE NU S AU MAI LUAT CEI DE LA PUTEREA DE ONTANU...NU FACETI DECAT SA ARUNCATI CU NOROI IN IMAGINEA DOMNULUI PRIMAR IN SPERANTA SA MAI SCAPA PUTIN IN SONDAJE..DAR SUPRIZA NU SE INTAMPLA ASTA .
IONUT
19 Apr 2012

ORI CREDETI CA CETATENII SECTORULUI 2 CRED IN ACESTE ARTICOLE DEFAIMATOARE? VA SPUN EU CA LE SUBESTIMATI INTELIGENTA SPUNANDU-LE ASTFEL DE LUCRURI DESPRE DOMNUL ONTANU.MINTITI CU NERUSINARE
IO SI TU
19 Apr 2012

DE CE OARE VRETI VOI SA II ATACATI PE CEI CARE CHIAR PUN INTERESUL CETATEANULUI MAI PRESUS DE TOATE? ONTANU NU CERE TERENUL PT PRIVATI CI PT CA SA FACA UN DRUM PT CEI CARE VOR SA SE TRATEZE ACOLO
IONELAAAA
19 Apr 2012

HAIDETI FRATILOR SA FACEM CEVA CU ACESTE TERENURI CARE STAU NEFOLOSITE..CUM ESTE CEL DESPRE CARE VORBITI..E LAUDABILA INITIATIVA DOMNUL PRIMAR ONTANU DE A CONSTRUI UN DRUM ACOLO.
ION
19 Apr 2012

NU MAI CRITICATI DACA NU STITI PT CE ESTE ACEL TEREN..DOMNUL PRIMAR DORESTE SA SA II GASEASCA O UTILITATE ACELUI TEREN , NU SA IL DEA PRIVATILOR CUM SPUNETI VOI .
IOANA
19 Apr 2012

SA STITI CA CETATENII SECT 2 NU VOR GUSTA ASTFEL DE MINCIUNI GOGONATE. NU IL MAI CRITICATI PE DOMNUL ONTANU CA EL CHIAR A PUS MEREU INTERESUL CETATEANULUI PE PRIMUL LOC
RADU
19 Apr 2012

ASA PUPINCURISTILOR....SPRE BINELE CETATENILOR....DAR SUNTETI SI NEVAZATORI CA SI AIA CARORA LE ERA DESTINAT TERENUL,PAI NU ATI CITIT CA TERENUL ERA MULT MAI MARE SI S-A VANDUT PE BUCATI??? SAU ATI LUAT SI VOI O BUCATICA?? MIZERIILOR
ION
19 Apr 2012

Interesati-va a cui este clinica particulara si apoi faceti comentarii favorabile pentru hotararile lui Ontanu. Pentru un drum de acces de bun simt nu ai nevoie de 2136m patrati.Si cei care folosesc in acest moment terenul sunt cetateni.
MARIAMIRABELA
19 Apr 2012

sa va fie rusine ,
EM&M
19 Apr 2012

lipste logica aici. oamenii nu sunt pacaliti asa usor.
C. IONEL
19 Apr 2012

Terenul acela neamenajat nu foloseste nici unui nevazator. De ce n-ar folosi , ca drum de acces, cetatenilor care merg la clinica aceea?
COSMIN MARIAN
21 Apr 2012

Alegatorii sunt mai destepti decat ii credeti voi si nu se mai lasa pacaliti de mult de asemenea mizerii, carora le lipseste pana si logica elementara:
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...