2018-11-14 18:35


Oprescu a modificat ilegal organigrama PMB: „Consilierii se cred Dumnezei”

 |  21:01
Oprescu a modificat ilegal organigrama PMB: „Consilierii se cred Dumnezei”

Surse din Primăria Capitalei au declarat, pentru PUTEREA, că edilul-şef Sorin Oprescu a eliminat deja posturi din cadrul instituţiilor subordonate PMB. Mai mult, contrar legislaţiei în vigoare, Oprescu a modificat structura organigramei din Primărie, fără a avea în prealabil o aprobare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre privind aprobarea noii organigrame a Primăriei Capitalei a fost retras de primarul Oprescu de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni. „Când este vorba de aparatul executiv al primarului general, eu nu am să stau niciodată la voinţele, de cele mai multe ori nelegale, ale consilierilor generali. Şi aşa, reducerea de locuri, conform Ordonanţei de Guvern, a fost făcută. Asta impietează şi asupra sistemului executiv care lucrează în Primărie. O să putem să lucrăm şi aşa până data viitoare. Apare şi Legea funcţionarului public, pentru că totuşi nu pot să rămân la mâna unor consilieri generali şi a unor funcţionari publici care se cred Dumnezei”, a afirmat Oprescu.

Cu privire la reducerea a peste 800 de posturi din aparatul executiv al Primăriei Capitalei, edilul-şef a spus că este o diminuare importantă. „Pentru că toate posturile vacante au fost reduse, de la 5.654 la 4.839 de posturi, ceea ce înseamnă peste 4.000 de oameni în aparatul executiv al Primăriei Municipiului Bucureşti”, a explicat edilul-şef.

El a precizat că desfiinţarea posturilor vacante afectează totuşi activitatea PMB. „Erau zone descoperite, erau servicii. Acum sunt birouri. Nu e vorba de bani, ci de faptul că nu ai o structură numerică şi performantă. Toate serviciile sunt afectate. Pentru aceasta erau făcute şi îmbunătăţirile pe câteva rafistolări ale organigramei”, a susţinut Oprescu.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, în urma aplicării prevederilor OUG nr. 77/2013 la nivelul Municipiului Bucureşti ar fi trebuit aprobate 5.826 faţă de 6.683 de posturi deja existente, fiind desfiinţate un număr de 857 de posturi. Din cele 5.826 de posturi, 506 sunt de conducere.

Fără sistem integrat

 

Consilierii au respins proiectul privind achiziţionarea unui sistem nou integrat pentru relaţia cu cetăţenii, pe care Primăria ar fi trebuit să plătească aproximativ 9 milioane de lei. Suma totală include costuri pentru infrastructura necesară proiectului (periferice - scanere input data, licenţe aplication server şi de bază de date licenţe Sistem Integrat pentru Relaţia cu Cetăţenii şi raportare, licenţe sistem de management al documentelor) cu o valoare de 2.390.000 de lei fără TVA, costuri aferente serviciilor privind implementarea sistemului (analiză şi proiectare, dezvoltare, testare, implementare, instruire) cu o valoare de 4.810.000 de lei fără TVA. În expunerea de motive din cadrul proiectului de hotărâre se menţionează că „pentru un flux optim şi adecvat al activităţii Direcţiei Relaţii Publice şi Informare şi pentru creşterea gradului de satisfacţie al clienţilor PMB, este necesară înlocuirea actualului program de înregistrare şi monitorizare a petiţiilor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-29

TAGURI: consiliu, general, sorin, oprescu, sedinta, organigrama, modificare, posture, primarie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...