2018-12-15 23:54


Oprescu a jurat, Ponta l-a lăudat

 |  18:13
Oprescu a jurat, Ponta l-a lăudat

Noul Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a constituit miercuri, în prezenţa primarului general Sorin Oprescu. Edilul Capitalei şi cei 55 de consilieri generali - 37 de la USL, 11 de la PDL şi şapte de la PP-DD au depus cu acestă ocazie jurământul. Trei dintre aceştia - Nicolin Tiberiu Ionel (PDL), Silviu Prigoană (PDL) şi Florin Laurenţiu Vlădan (PDL) nu au fost validaţi întrucât au absentat de la şedinţă. Totodată, Robert Negoiţă (USL) a anunţat că renunţă la fotoliul de consilier general ca urmare a incompatibilităţii cu funcţia de edil al sectorului 3.

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurau două puncte, şi anume alegerea comisiilor de specialitate din CGMB şi a viceprimarului.Cele două puncte urmează să fie repuse pe ordinea de zi în cadrul viitoarei şedinte a CGMB.La eveniment au fost prezenţi premierul Victor Ponta şi Ecaterina Andronescu.

”Am ţinut să fie aici oameni pe care îi respect, oameni care, cred cu tărie, au potenţialul de a sprijini acest oraş prin funcţiile şi prin caracterul lor. Mă refer la toţi cei care au fost aleşi în Consiliu şi sunt convins că de data acesta lucrurile vor intra în normalitate, în sensul trecerii a o serie întreagă de proiecte cu care suntem gata şi putem să le începem”, a subliniat Oprescu, care s-a declarat onorat de încrederea pe care i-au acordat-o bucureştenii, însă spune că acest lucru îl obligă.

”Dorinţele şi exigenţele bucureştenilor au devenit şi dorinţele şi exigenţele mele. Nemulţumirile, grijile şi frământările lor au devenit nemulţumirile, grijile şi frământările mele. Am înţeles că treaba mea ca primar este să rezolv lucruri, nu să creez noi probleme. Am căutat să trec peste momentele grele din Consiliu din mandatul trecut, am negociat şi am căutat soluţii, iar cu muncă şi seriozitate, dar mai ales cu dragoste şi devotament faţă de bucureşteni, am mers mai departe şi am terminat proiectele, reuşind astfel cu oamenii din primărie să începem altele noi”, a mai spus Oprescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că are încredere în primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi este convins că acesta, şi cu sprijin de la Guvern, va pune în practică toate proiectele pe care le are pentru Bucureşti.

”Am foarte mare încredere în domnul Oprescu, nu de acuma, am avut şi în 2008 când venea după doi primari mincinoşi, hoţi şi distructivi şi când s-a bătut singur cu sistemul pe care îl reprezentau acei oameni. A învins atunci, a mai învins încă o dată în 2012, şi acum cu tot sprijinul din partea Consiliului General, al primarilor de sector, care îi vor fi de asemenea alături în totalitate, şi a Guvernului, sunt convins că va pune în practică toate proiectele pe care le are pentru Bucureşti”, a declarat Ponta, care a ţinut să fie prezent la ceremonia de învestire în funcţie a primarului general.

Edilul-şef al Capitalei este de părere că oamenii sunt sătui de lupte şi dispute politice, de politicieni care doar le-au promis de-a lungul timpului fără a realiza mare lucru.

”Toate acestea au stopat Bucureştiul, ba chiar mai mult l-au întors în urmă cu câţiva ani. În fond locuitorii dintr-un bloc, de pe o stradă, dintr-un cartier sau sector nu sunt împărţiţi pe culori sau carnete de partid. Bucureştiul are de rezolvat grave şi complexe probleme, dar are de recuperat şi mulţi ani în care oraşul a fost prizonier în capcana incompetenţei, indolenţei, lăcomiei şi a unui tip de gândire pe timp scurt, mercantil şi meschin. Dispreţul şi ignorarea interesului public au sufocat prea mulţi ani grav şi distructiv dezvoltarea şi modernizarea oraşului”, a susţinut Oprescu.

Sorin Oprescu a spus că timpul este limitat, iar Capitala are nevoie de un cadru de stabilitate şi continuitate în dezvoltarea lui. ”Proiectele trebuie să continue, ele nu sunt proiecte politice, ci proiecte de care oraşul are nevoie şi mulţumesc încă o dată formaţiunilor politice care m-au sprijinit şi de la care am preluat o serie întreagă de idei având în mijlocul lor oameni cu experienţă şi devoţiune”, a mai spus Oprescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

Mai multe imagini:
Oprescu a jurat, Ponta l-a lăudat
zoom
Oprescu a jurat, Ponta l-a lăudat
zoom
Oprescu a jurat, Ponta l-a lăudat
zoom


TAGURI: Primar, oprescu, ponta, premier, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...