2016-12-04 08:11

SOCIAL


Oprescu dă în judecată RADET-ul

 |  19:40
Oprescu dă în judecată RADET-ul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, intenţionează să acţioneze în instanţă conducerea RADET, pentru modul în care au fost gestionaţi banii acestei regii.

“Am să adresez o plângere penală pentru acest motiv. Dacă nu or mai fi şi alte motive. Primăria Generală împotriva modului în care au fost gestionaţi banii la RADET. Împotriva conducerii RADET. Este vorba de o serie de cheltuieli, iar banii se duc în alte conturi şi atunci, în faţa evidenţei, am procedat după lege. Am intrat la controlul obişnuit, contabil-financiar”, a precizat luni Oprescu, după şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Păscut de insolvenţă

El a spus că este posibil ca RADET-ul să intre în procedură de insolvenţă, din cauza datoriilor istorice şi a penalităţilor către Elcen, dar a asigurat că bucureştenii nu vor avea probleme cu căldura în această iarnă. “RADET-ul poate să intre în insolvenţă în momentul în care nu-şi plătesc datoriile şi le blochează conturile. Pentru bucureşteni înseamnă că ar trebui să plătesc bugetul Capitalei o dată şi jumătate, pentru a acoperi nişte hoţii care au loc, de ani şi ani de zile. Penalităţi la penalităţi. Pe un contract cadru făcut în anul 2001-2002 de către ANRE, care nu poate fi atacat pentru că este prin hotărâre de Guvern”, a explicat primarul general.

Edilul -şef a vorbit despre controlul Curţii de Conturi făcut la Elcen, căruia i-a recomandat să adune toţi banii.

„Cum să adune toţi banii Elcen-ul? Că el are o serie întreagă de bani care nu se validează. Sunt penalităţi la penalităţi. El din asta trăieşte, după urma Capitalei. Eu nu pot să stau să-mi comunice mâine, poimâine, că intră (n.r. - RADET) în faliment din cauza Elcen-ului şi nimeni nu e de vină, nimeni nu a semnalat nimic, nu a făcut nimic. Eu nu pot să înghit minciunile astea, pentru că de trei ani de zile stăm să ne luptăm pe această temă. Ca dovadă, Guvernul nu face nicio mişcare”, a afirmat Oprescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-29

TAGURI: RADET, ELCEN, Oprescu, Guvernul PMBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIREL
25 Ian 2012

Ma bucur ca a inceput Oprescu sa faca un pic de curatenie pe la RADET. Daca nu se apuca el, mai furau astia mult si bine!
ANA-MARIA
25 Ian 2012

Pai de ce sa faca Guvernul ceva? Noroc ca s-a saturat si Oprescu de toate mismasurile lor. Pana cand sa le inghitim minciunile astea?! Bravo Oprescule, nu te lasa! Fa dreptate pentru noi, cetatenii tai!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

După ELCEN, primarul general intră în conflict cu Metrorex Vineri, 18 noiembrie, printr-un comunicat de presă, RADET anunţă sistarea căldurii şi a apei... 20 Noi 2016 | (0)
O nouă numire în Guvernul Cioloș Alina Seghedi a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene... 18 Noi 2016 | (0)