2018-12-12 10:47


Oprescu dator atleţilor cu 13 milioane de euro

 |  21:00
Oprescu dator atleţilor cu 13 milioane de euro

Noii Naţional Arena îi lipseşte ceva faţă de vechiul stadion: pista de atletism. Federaţia de Atletism a acceptat ca stadionul să fie demolat şi noua construcţie să servească doar fotbalului, în schimbul unei înţelegeri cu primăria: municipalitatea se angaja să construiască alt stadion, de 15.000 de locuri, special pentru atletism.

Reprezentanţii sportivilor nefotbalişti sunt acum supăraţi că „în timp ce FRF se lăfăie, Federaţia de Atletism, deşi cu rezultate internaţionale de 100 de ori mai bune, a rămas pe dinafară”, după cum ne-a spus Nicolae Mărăşescu, membru în comisia tehnică a COSR, supărat că primarul Oprescu pune placa „n-am bani”.

Protocolul încheiat de Adriean Videanu, ca primar, şi Florian Gheorghe, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, obliga, din noiembrie 2006, municipalitatea să facă tot din banii proprii şi studiul de fezabilitate. Lucrurile au rămas însă la faza de promisiune. Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei, le-a propus, recent, oficialilor primăriei ca, în locul unui stadion nou, să sprijine, cu mai puţini bani, modernizarea bazei Tineretului. „Singurul stadion omologat la noi pentru atletism e Dinamo. Cei de acolo ne sprijină, dar sportivii sunt cazaţi departe de competiţie – pe când la Tineretului avem locuri de cazare. Aruncarea greutăţii şi aruncarea ciocanului le facem tot aici, pentru că la Dinamo le-am strica terenul, şi au şi meciuri de fotbal suprapuse cu calendarul nostru. Dinamo trebuie să fie doar soluţia de rezervă”, conchide Matei, care are o machetă a investiţiilor pe care le aşteaptă: „Primul lucru de care avem nevoie e o suprafaţă sintetică. Aceasta costă între 200.000 şi 500.000 de euro, în funcţie de calitate şi suprafaţă. Instalaţiile pentru sporturi, încă 200.000 de euro, cei patru stâlpi de nocturnă - 600.000 de euro, sonorizarea - 50.000, tabela - 600.000 euro. Extinderea tribunelor, de la 2.000 de locuri câte sunt acum la aproximativ 9.000 de locuri suficiente pentru consumul de atletism de de la noi, ar mai costa încă 2-3 milioane de euro”, calculează şeful FRA. Mai puţin decât un stadion ar costa şi o sală multifuncţională pentru competiţiile indoor: „7-8 milioane de euro, pentru o sală multifuncţională, utilizabilă pentru atletism, dar şi la patinaj, concerte, baschet etc. În zona asta ar fi suficiente 5.000 de locuri”, se gândeşte Matei. De altfel, spaţiul situat „între Arcul de Triumf şi Casa Presei, lângă alte complexuri sportive şi lângă Herăstrău” i se pare mai bun decât cel prevăzut iniţial – Turnul de Paraşutism din Complexul „Lia Manoliu”. Investiţiile de mai sus însumează 13 milioane de euro, în timp ce un stadion nou ar costa peste 30 de milioane. Primăria Capitalei nu şi-a exprimat un punct de vedere pe această temă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02

TAGURI: Oprescu, dator, atelti, Federatia de Atletism, National Arena, FRF
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
30 Aug 2011

Chiar asa!De ce sa dea Sorin Oprescu si actuala administratie bani,pentru o intelegere facuta de Videanu!Adica Videanu vinde pielea ursului din padure,oficialii FRA il cred,iar Sorin Oprescu sa "marcheze " banul!
MELLIE
21 Dec 2011

That insight's just what I've been loiokng for. Thanks!
Random imageUltimele stiri


loading...