2018-10-16 20:36


Oprescu îl vrea pe Criţ înapoi la RATB

 |  21:00
Oprescu îl vrea pe Criţ înapoi la RATB

După ce consilierii au reuşit să-l debarce pe Adrian Criţ de la şefia RATB, primarul Oprescu nu se lasă şi face tot posibilul să-l aducă înapoi. Criţ a pierdut postul de la conducerea regiei de transport după ce s-au depistat numeroase nereguli în activitatea instituţiei, aspecte prezentate pe larg de ziarul nostru.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat pentru ziarul „Puterea“ că prefectul Mihai Atănăsoaei încalcă legea refuzând să suspende hotărârea de consiliu prin care a fost demis Adrian Criţ, fostul director al RATB. „Am făcut deja dosarul pentru a contesta în instanţă decizia consilierilor. Secretara mea urmează să facă acest lucru, ăsta este singurul motiv pentru care dosarul nu a fost depus la instanţă”, a declarat Oprescu pentru ziarul „Puterea“. Primarul susţine că CGMB nu avea dreptul să-l demită pe directorul RATB.

Contracte ţinute la secret

Consiliul General a luat decizia demiterii în urma unei sesizări primite de la Nicoleta Ioana Ciufudean, membră a CA al RATB. Membrii Consiliului de Administraţie s-au plâns că directorul Adrian Criţ a refuzat să colaboreze cu ei şi ţine la secret numeroase contracte încheiate în numele Regiei. „Nu s-au efectuat lucrările de reparaţii necesare mijloacelor de transport în comun din cauza unui contract defectuos, încheiat cu SC Omniasig SA“, se mai arată în sesizarea Consiliului de Administraţie. De asemenea, Adrian Criţ este acuzat că nu a respectat hotărârea CGMB de a fabrica 50 de tramvaie şi că refuză să colaboreze cu sindicatele din RATB. Prin urmare, CGMB a hotărât îndepărtarea lui Adrian Criţ din Consiliul de Administraţie al RATB şi înlocuirea sa cu Viorel Popescu, membru PDL, de profesie inginer.

Mână în mână cu primarul

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat încă de la demiterea lui Criţ că va ataca în instanţă decizia CGMB. Edilul-şef s-a declarat extrem de mulţumit de activitatea lui Adrian Criţ, ca director al RATB. Pentru a-şi „spăla“ imaginea, directorul RATB a solicitat Consiliului General, chiar în ziua în care a fost eliminat din CA, aprobarea contractării unui împrumut pentru fabricarea tramvaielor făcute uitate. Primarul Oprescu a spus că îl va spijini pe Criţ pentru dobândirea împrumutului în valoare de 100 milioane de euro.

Primarul către consilieri: „Nu v-am făcut eu cretini”

La şedinţa de consiliu de ieri, consilierii Capitalei i-au cerut din nou socoteală primarului Oprescu legat de afirmaţiile din interviul apărut în ziarul „Puterea“, în care edilul îi făcea cretini pe membrii CGMB. Preşedintele de şedinţă, Călin Murg, a venit dotat cu înregistrarea interviului, postată deja pe site-ul „Puterea“ (www.puterea.ro), confruntându-l pe primar cu propriile declaraţii. Singura reacţie a lui Oprescu a fost să îi spună lui Călin Murg „Nu v-am făcut eu cretini...”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24

TAGURI: oprescu, crit, ratb
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...