2018-12-15 03:01


Oprescu le face parcare privată popilor

 |  21:00
Oprescu le face parcare privată popilor

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a eliberat autorizaţiile necesare pentru ca Arhiepiscopia să pună monopol pe parcarea din Dealul Mitropoliei. S-au făcut lucrări de modificare la aliniamentul stradal, s-a înfiinţat un punct de pază şi s-au amplasat bariere.

Pe aleea Dealul Mitropoliei s-au făcut lucrări serioase de micşorare a trotuarului şi s-au tăiat copacii din aliniamentul stradal, toate astea pentru a se duce la bun sfârşit proiectul Patriarhiei Române, care vrea să-şi facă o parcare oficială, ne-au declarat surse din rândul locatarilor zonei.

De aproximativ două săptămâni au fost plasate două bariere şi un punct de pază la poalele Dealului Mitropoliei din Bucureşti, urmând ca în săptămânile următoare să fie date în folosinţă. Cei care obişnuiau să îşi parcheze autoturismele în zonă, fără să facă parte din rândul riveranilor, vor avea de acum accesul strict interzis.

Oficiali ai Arhiepiscopiei ne-au declarat că această măsură de a limita accesul şi de a-şi înfiinţa practic o parcare privată este perfect legală, întrucât Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a eliberat toate autorizaţiile necesare. Mai mult decât atât, fiecare riveran şi-a dat acordul ca această parcare să funcţioneze, urmând ca accesul lor să fie făcut pe bază de cartelă.

Judecată pe terenul BNR

Şi pentru că a dat o parcare pentru Arhiepiscopie, e normal să revendice alta. Primarul general cere în instanţă obligarea Băncii Naţionale a României (BNR) de a restitui Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) un teren de peste 1.300 de metri pătraţi situat pe strada Doamnei nr. 8. Din actele dosarului aflat pe rolul Curţii Supreme, reiese faptul că terenul în cauză este chiar parcarea BNR.

O altă parcare cu probleme este cea de la Opera Română, unde monopolul pus de primărie, prin cablurile depozitate acolo de mai bine de o lună, împiedică orice tentativă a vreunui biet cetăţean de a îndrăzni măcar să viseze la un loc de parcare.

Primăria vrea să radă parcarea BNR ca să lărgească strada

Primăria Capitalei ne-a informat că, în cazul obţinerii parcării din faţa Băncii Naţionale a României, prin decizie judecătorească definitivă, terenul va fi utilizat în vederea lărgirii arterei de circulaţie. Este cel puţin ciudată această explicaţie şi, implicit, intenţia PMB, atâta vreme cât lărgirea s-ar putea aplica doar pe mai puţin de 100 m, pe cât se întinde parcarea BNR, de pe strada Doamnei, de trei ori mai lungă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
23 Aug 2011

Observ ca biserica (nu scriu cu B mare ca nu merita!) primeste tot mai multe de la buget, adik din banii nostri. Ce ne ofera in schimb armata asta de popi? Doar vorbe si alea cam neactualizate. Cum se numeste persoana care da bani pe vorbe fara folos?
TEODOR
23 Aug 2011

Ce sa spun!!!Mare lucru ca le-a aprobat Sorin Oprescu o parcare,e drept ultimul racnet!Mai bine sa ne gandim cat ne va costa pe toti,de la Sorin Oprescu pana la ultimul satean din Cucuieti,construirea Catedralei Manturii Neamului!
COSMIN
24 Aug 2011

Daca va obtine terenul din fata BNR, Primaria ar trebui sa-l transforme intr-un pietonal, in continuarea zonei Lipscani, nu sa largeasca Strada Doamnei. Poate ca ar fi bineveniti si niste copaci pe-acolo.
Random imageUltimele stiri


loading...