2018-12-13 20:56


Mită electorală de 60.000 de euro pentru Hala Matache

 |  21:00
Mită electorală de 60.000 de euro pentru Hala Matache

Primăria Capitalei se vede nevoită să investească 60.000 de euro în Hala Matache, pentru ca obiectivul istoric abandonat să nu se prăbuşească.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat înaintea şedinţei de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că la finele lunii iunie va propune alocarea a 60.000 de euro pentru consolidarea Halei Matache. Acest proiect va trebui, însă, aprobat de consilierii generali. „Este vorba de o investiţie doar pentru ca Hala Matache să nu se dărâme. Într-adevăr, sunt probleme acolo, aurolacii şi-au făcut în continuare treaba şi au încercat să fure chiar din zidul de rezistenţă. Nu putem aloca încă aceşti bani decât la prima rectificare bugetară, care nu poate avea loc mai devreme de luna a şasea. Sper ca la sfârşitul lunii iunie-începutul lunii iulie să alocăm aceşti bani”, a declarat Oprescu.  Primarul general spune că în continuare ar prefera varianta strămutării obiectivului istoric, însă acest lucru nu a fost aprobat. „Trebuie curbată şina de tramvai care trece pe acolo, lucrare care va necesita cel puţin 5 milioane de lei, şi va trebui realizat şi un zid de rezistenţă. În continuare eu spun că varianta strămutării ar fi fost mult mai bună, dar nu spun că vom face asta. Sub Hala Matache se află o canalizare din 1912 care nu mai poate fi folosită. Era mai bine ca hala să fie racordată la noua reţea de canalizare. Va mai trebui modificat proiectul astfel încât trotuarele să ocolească Hala Matache. Strada va fi îngustată”, a mai spus Oprescu.

Consilierul general Aurelian Bădulescu a atras atenţia că terenul pe care se află Hala Matache nu se află în proprietatea Primăriei Capitalei. „Construcţia este a noastră, dar terenul nu ne aparţine. A fost expropriat pentru a deveni de utilitate publică. Acest obiectiv nu a fost realizat (n.r. Hala Matache nu a devenit de utilitate publică). Dacă nu reuşeşti să faci ca acel teren să fie de utilitate publică, o să ai probleme cu proprietarul, care poate avea câştig de cauză în instanţă. Primăria nu poate băga bani în ceva ce nu este al ei”, a atras atenţia consilierul general.

Edilul-şef Sorin Oprescu dă însă asigurări că atât Hala Matache, cât şi terenul pe care este amplasată se află în proprietatea municipalităţii, „în acest moment”. Consilierii generali au propus, acum o săptămână, alocarea a 50.000 de euro pentru lucrări de consolidare la Hala Matache, avertizând că, în caz contrar, aceasta s-ar putea dărâma. Şedinţa de ieri a CGMB nu a mai avut loc după ce consilierii nu au căzut de acord pentru a alege un preşedinte de şedinţă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14

TAGURI: Hala- Matache, consolidare, Oprescu, consilieri, sedinta, CGMB
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
04 Mai 2012

Cu atat mai bine!Sa scape Sorin Oprescu si Bucurestiul de consiliul dominat de portocalii,si apoi om mai vedea!
SANDU FLOREA
04 Mai 2012

Atatia bani pentru o cosmelie plina de igrasie!Si asta doar pentru ca se gaseste cate unul ,ca Nicusor Dan,mare reprezentant al "societatii civile"!Un adevarat reprezentant al societatii civile,da o mana de ajutor,asa cum au facut cei care au creat adapostul de caini de la Uzunu!Tot respectul pentru ei:Sorin Oprescu a primit un ajutor prestios in rezolvarea problemei cainilor fara stapan.
GLIGA
04 Mai 2012

Oprescu face exact ceea ce trebuie! Atinge nevoile bucurestenilor, le asculta si le rezolva!
DOREL
04 Mai 2012

Felicitari domnule Oprescu! Restaurarea patrimoniului national ar trebui sa fie un lucru de baza pentru orice priamr. Sunteti un adevarat exemplu.
CARTMAN
04 Mai 2012

Hala Respectiva e o porcarie care ar fi trebuit sa fie demolata si construita adecvat secolului in care traim. Unde e valoarea arhitecturala sau de patrimoniu a ei? Sa fim seriosi, tipul asta de organizatii care fac tam tam doar sa-si justifice banii luati de la diferite fundatii din UE, fac mai mult rau decat bine.
Random imageUltimele stiri


loading...