2017-01-24 05:05


Oprescu promite apă şi canalizare până în 2016

 |  15:43
Oprescu promite apă şi canalizare până în 2016

Dotarea cu utilităţi publice (apă şi canal) a tuturor utilizatorilor din Capitală va fi asigurată la finele anului 2016, situaţie ce va fi posibilă numai în cazul continuării tuturor investiţiilor propuse, în corelaţie cu orientarea corectă a investiţiilor următoare, a estimat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, la sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi din Capitală nu aveau apă şi canal - circa 4,5% din locuitorii Bucureştiului fiind afectaţi - iar în doar trei ani, procentul străzilor de pământ (lipsite de apă şi canalizare) a scăzut la 14%. “Acestea vor fi finalizate la sfârşitul lui iulie, începutul lui august, pot să închid toate lucrările astea, pentru ca perioada tulburătoare, electorală, să nu-şi găsească debuşeul într-o margine de şanţ”, a afirmat Oprescu.

Lucrări terminate

Până în momentul de faţă au fost finalizate lucrările la reţelele de alimentare cu apă pe 142 de străzi, diferenţa de până la 640 de străzi finalizate fiind investiţii ale primăriilor de sector. Au fost, de asemenea, realizate patru staţii de preepurare a apelor pluviale, şase staţii de pompare a apelor uzate şi o staţie de pompare apă potabilă. El a menţionat că, prin actul adiţional numărul 6 la contractul de concesiune, în 2011 a demarat programul de investiţii Bucur. În baza acestui document, Apa Nova a fost obligată să investească din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a şase ani. Conform edilului-şef, până în prezent au fost contractate studii de fezabilitate pentru reabilitarea a 35 kilometri de canale colectoare majore în centrul Bucureştiului, scopul reabilitării fiind reducerea nivelului ridicat de infiltraţii în Caseta de ape uzate şi a debitelor de intrare în Glina. Un alt proiect de importanţă vitală îl reprezintă canalul colector nou de pe strada Cheile Turzii (zona Berceni-Olteniţei). Sorin Oprescu s-a referit şi la proiectele propuse pentru a fi demarate în 2012: reabilitarea străzilor din cartierul Petricani şi din cartierul de locuinţe ANL Henri Coandă, precum şi realizarea fazei a II-a a Staţiei de Epurare de la Glina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: promisiuni, Oprescu, canalizare, apa, strazi, lucrariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală