2018-12-18 21:49


Oprescu şi consilierii nu au ajuns la un acord privind bugetul municipalităţii

 |  17:00
Oprescu şi consilierii nu au ajuns la un acord privind bugetul municipalităţii
Primarulgeneral Sorin Oprescu şi consilierii PDL nu au ajuns la o înţelegere privindbugetul Capitalei pe 2011, după ce preşedintele democrat-liberalilor peBucureşti, Elena Udrea, le-a cerut colegilor de partid să nu accepte altcevadecât îndreptarea erorilor materiale, susţin surse municipale.

Informaţia afost confimată indirect de prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, care a spus,joi, căva ataca bugetul în instanţă, în cazul în care acesta vafisupus din nou la votcu alte modificări decât îndreptarea unor erorimateriale, mai exact corectarea unor sume ce ar fi fost scrise greşit.

Grupul PDLdin Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şiOprescuseaflau în negocierişi se îndreptau chiar spre un acord prin care înbugetul Capitalei să fieacceptate multe dintrepropunerileedilului-şef, care, în 28 februarie, la votul din CGMB,fuseseră amendate de către democrat-liberali, spun aceleaşi surse. “S-ar figăsit şi o formulă juridică prin care nouaformă a bugetului să fie supusă din nou la vot, însă, în cele din urmă,lucrurile au intrat din nou în impas, astfel că, la mai bine de o lună de lavotul din CGMB, Capitala nu are, de fapt, buget pe anul în curs”, au declarat surse din Primăria Capitalei pentru NewsIn.În 28februarie, la votul pe buget, democrat-liberalii auintrodus numeroaseamendamente ce modificau esenţial proiectul de buget propus de primarulgeneral. Ulterior, primarul s-a adresat prefectului, cerând să constatelegalitate bugetului.Atănăsoaei a retrimis bugetul primăriei, fără să sepronunţe în privinţa legalităţii. El aconstatat doarcă bugetulprimitconţine numeroase greşeli provenind de la Direcţia de Buget din primărie,greşeli care, în opinia lui,modificau sensul amendamentelor.Dinacelaşi motiv, bugetula fost respins şi de Direcţia Finanţelor Publice.Oprescu a susţinut că Direcţia de Buget din primărie nu a făcut altceva decâtsă transcrie după banda de magnetofon amendamentele propuse şi căinadvertenţele reclamate sunt cauzate chiar de amendamentele venite dindirecţia PDL. Pe de altă parte, Direcţia Juridică din primărie a trimis ohârtie Direcţiei de Buget prin care atrăgea atenţia că trebuie să ţină cont deamendamente aşa cum au fost ele trimise în formă scrisă.

Primarulgeneral al Capitalei susţine că trebuie votat un nou buget, iarîntârziereaacestui procesar duce la imposibilitatea efectuării unorplăţi, inclusiv a salariilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
09 Apr 2011

Nu e nici prima data,nici ultima,cand Oprescu se confrunta cu Udrea,in CGPMB!Un nou vot asupra bugetului,ar putea puna capat acestui impas!Vom vedea!
Random imageUltimele stiri


loading...