2017-01-23 00:33


Cum se umflă conturile unei firme de partid

 |  21:00
Cum se umflă conturile unei firme de partid

Oprescu şi consilierii generali au „umflat” conturile firmei fratelui deputatului PDL, Ştefan Pirpiliu. Termenul pentru finalizarea reabilitării Pasajului Muncii a fost prelungit cu un an.

La cererea edilului-şef, Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a suplimentat suma de bani alocată pentru reabilitarea pasajului Muncii de la 47,09 milioane de lei, cât era stabilit din 2006, la 80,19 milioane de lei. Mai mult, termenul de finalizare a lucrării s-a prelungit cu un an. Acestea, cu toate că pasajul trebuia terminat până la această dată. Primarul general, Sorin Oprescu, spunea, pe 13 septembrie, în timpul unei vizite la şantierul de la pasajul Muncii, că lucrările vor fi încheiate până la finele acestui an. „Noi am vrut să trecem şi cu tramvaiul peste pasaj, dar expertiza a arătat că nu se poate. A fost nevoie de o prelungire a termenului şi de mai mulţi bani. Trebuie reabilitaţi şi pereţii de la metrou”, ne-a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

Lucrările de reabilitare de la pasajul Muncii sunt executate de SC Delta ACM 93, firmă ce aparţine fratelui deputatului PDL Ştefan Pirpiliu. În aceste condiţii, nu este de mirare că CGMB, unde democrat-liberalii deţin majoritatea, a aprobat suplimentarea bugetului alocat pentru pasajul Muncii.

Contract cu statul

Delta ACM nu se află la primul contract „avantajos” încheiat cu statul. Firma familiei Pirpiliu s-a ocupat şi de lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu şi mai deţine în prezent contracte cu Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie subordonată Primăriei Generale, şi cu administraţia locală condusă de Liviu Negoiţă (PDL). De asemenea, în 2010 a mai primit 35 milioane de euro de la Primăria Sector 3 pentru amenajarea câtorva alei din jurul lacului Titan.

Reabilitarea pasajului Muncii a început în luna decembrie a anului trecut. Până acum a fost refăcută structura de rezistenţă a pasajului, hidroizolaţia pasajului, iar la suprafaţă a fost amenajat un mic parc şi o fântână arteziană. În septembrie au început lucrările la supralărgirea bretelelor laterale de lângă pasaj la două şi respectiv trei benzi pe sens în funcţie de segment, dar şi la trotuare şi la reabilitarea interioară a pasajului prin placare cu materiale estetice şi fonoabsorbante.

Pasajul Muncii a fost construit în 1985 şi face legătura între Şoseaua Mihai Bravu, Calea Călăraşilor, Bulevardul Dacia şi Bulevardul Basarabia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24

TAGURI: pasajul_muncii, sorin oprescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image