2017-01-23 04:48


Oprescu vrea 800 milioane euro de la americani

 |  18:09
Oprescu vrea 800 milioane euro de la americani

După ce consilierii au respins de nenumărate ori proiectul lui Oprescu de a contracta un împrumut de 800 milioane de euro, pe motiv că edilul nu spune cum vrea să cheltuiascăo parte din bani, primarul a ajuns la New York, unde a discutat cu reprezentanţii Deutsche Bank Americas despre acordarea unui credit în condiţii avantajoase pentru primăria generală. Primarul Oprescu i-a adresat şefului Deutsche Bank Americas rugămintea de a trata cu toată deschiderea intenţia Bucureştiului de a accesa fonduri şi la rândul lui l-a asigurat de “toată transparenţa” în procesul de selecţie ce va urma. Împrumutul este necesar pentru acoperirea celor 500 de milioane de euro contractate de fosta administraţie a Bucureştiului în cadrul unei emisiuni de bonduri, dar mai ales pentru finalizarea unor investiţii oprite momentan din lipsa banilor, precum şi iniţierea unora noi, necesare dezvoltării oraşului. Oprescu a subliniat interesul său pentru atragerea de investiţii serioase din partea companiilor americane iar, în acest sens, a arătat că Deutsche Bank Americas poate juca rolul de catalizator. ''Şeful Deutsche Bank of Americas a dat asigurări că, în calitatea sa de membru în Grupul Comitetului Executiv al Deutsche Bank Group, va încerca să se asigure că Bucureştiul va fi tratat cu toată atenţia pentru a putea beneficia de o oferta de finanţare cât mai bună”, au menţionat reprezentanţii municipalităţii bucureştene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MAVERICK777
07 Noi 2011

Nu crearea unor noi datorii este solutia in acest moment. Oprescule, te gandesti ca nu mai iesi primar la urmatoarele alegeri si dupa tine potopul? Nimeni din Bucuresti nu vreau ca Oprescu sa se imprumute, dar el o tine pe a lui, ba mai mult, nici nu vrea sa dea socoteala la ce vrea sa-i foloseasca.
MRUXANDRA
07 Noi 2011

In timp ce toata lumea vorbeste si se straduie sa micsoreze datoria si deficitul bugetar, domnului primar ii arde de imprumuturi noi? Ba se pare ca nici nu poate explica concret ce vrea sa faca cu acesti bani..Sa fie oare la mijloc alegerile ce se apropie si lipsa de fonduri pentru campanie electorala?

Adauga un comentariu

Random image