2017-01-23 00:43


Oprescu vrea repetarea procesului de vot pentru bugetul Capitalei

 |  18:45
Oprescu vrea repetarea procesului de vot pentru bugetul Capitalei

Bugetul Capitaleieste în continuare blocat, nefuncţional şi nelegal, situaţia fiind denetolerat, iar soluţia depăşirii acestui moment o reprezintă repetareaprocesului de vot, a declarat ieri, primarul general Sorin Oprescu.

Edilulşef al Capitalei a precizat că ştie exact care sunt mizele din spatele a ceeace se întâmplă în legătură cu bugetul Capitalei. "Ştiu motivul acestuiblocaj şi ştiu ce se speră să se obţină din el", a spus el.

Potrivitlegii, primarul general este singurul care poate propune proiectul de buget,iar consilierii generali îl votează. Astfel, varianta legală în situaţiaactuală este convocarea unei noi şedinţe de Consiliu şi votarea unui bugetfuncţional şi aplicabil.

SorinOprescu a precizat că a transmis şi liderilor partidelor politice, atât celeaflate la putere, cât şi cele din opoziţie, un apel public către dialog arătândcă este obligatoriu ca "proiectele oraşului să fie susţinute de cât maimulţi, să primească finanţare şi să nu mai fie confiscate politic".

Primăriaşi bucureştenii nu trebuie atraşi în dispute politice, a subliniat Oprescu."Bucureştiul a mai fost târât într-un război politic în vremea lui TraianBăsescu şi nu a fost bine pentru oraş. Bucureşteanul nu are culoare politică.Atrag atenţia tuturor celor care vor să politizeze excesiv şi abuzivadministraţia oraşului, să înceteze", a spus primarul general.

SorinOprescu a adresat, miercuri, o scrisoare preşedinţilor celor cinci partidereprezentate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în legaturăcu bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2011. Primarul a precizat că leadresează acest mesaj nu pentru a le cere sau a-i îndemna să ia decizii departid într-un anume fel, ci pentru a le reaminti "un fapt care se pierdeadesea în praful dezbaterilor şi al conflictelor politicianiste: calitatea debucureştean nu are culoare politică".

Oprescui-a invitat pe Boc, Ponta, Antonescu, Vadim Tudor şi Becali la discuţii privindproiectele de care Capitala are nevoie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
25 Mar 2011

Cred ca o solutie ar fi ca Oprescu sa le aminteasca de primele de sedinta!Sa vedeti ce repede vor fi de acord cu revotarea bugetului!

Adauga un comentariu

Random image