2018-07-19 06:35


Ordine ilegale la Spitalul Militar

 |  21:00
Ordine ilegale la Spitalul Militar

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar de UrgenţăMilitar Central “Dr. Carol Davila”Bucureşti au adresat o scrisoare ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, cerându-i acestuia să ia măsuri pentru a stopa neregulile provocate de managerul unităţii sanitare, colonelul Emil Aurelian Ranetti. Medicii avertizează că vor părăsi spitalul dacă MApN nu ia nici o măsură.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale confirmă că a primit sesizarea medicilor de la Spitalul Militar. “Am primit scrisoarea şi mai multe sesizări”, ne-a declarat secretarul de stat din MApN, Dan Tătaru. Reprezentanţii ministerului spun că vor investiga situaţia de la Spitalul Militar Central.

“Prin prezenta vă informăm că activitatea medicală din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central «Dr. Carol Davila» este grav pusă în pericol de acţiunile iresponsabile şi de comportamentul arbitrar al comandantului spitalului col. dr. Ranetti Aurelian Emil şi vă rugăm să dispuneţi de urgenţă anularea tuturor ordinelor ilegale care au permis această situaţie”, se arată în sesizarea cadrelor medicale.

Conform paginilor 2, 3, 6, 7 şi 8 din Raportul nr. S/846/27.09.12 al corpului de control al primului ministru, din care un exemplar a fost transmis “pentru valorificare” la Ministerul Apărării Naţionale, primul vinovat pentru situaţia în care a ajuns spitalul este chiar fostul ministru al apărării naţionale, Gabriel Oprea, care a emis ilegal Ordinele 699/20.09.2010 şi M47/2011, de numire a comandantului şi, respectiv, de resubordonare a spitalului, contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, susţin cadrele medicale de la “Carol Davila”. În ceea ce priveşte ordinul de numire şi aşa-zisul concurs de ocupare a postului de comandant, din raportul corpului de control rezultă că acesta a fost un fals, întemeiat pe acte false, din moment ce în toată perioada august 2010-iulie 2011 Consiliul de Administraţie al spitalului nu a funcţionat deloc, acesta fiind organizatorul examenului, reiese din raportul corpului de control al primului ministru din 27.09.2011, obţinut de ziarul PUTEREA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-12-23

TAGURI: Spitalul- Militari, medici, scrisoare, amenintare, raport, achizitii, licitatie, comandant, ilegal, concurs, manager

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EU
03 Iul 2012

Avand in vedere toate abuzurile asa zisului comandant RAE (Ranetti) nu avem cum sa ne gandim la lucruri bune din partea acestuia. sa le luam in ordine: -contractul cu Remedis, unde firma a fost data afara desi la momentul de azi firma plateste apa, canal, energie aceasta fiind vizibil obstructionata sa poatrunda si sa isi desfasoare activitatea, dupa ce parchetul general din cadrul DNA s-a pronuntat in favoarea firmei; -Rae impreuna cu bunul sa prieten de "magarii" Generalul Cosneanu, care ducea si duce cumulul de salarii, si care i s-au decontat calatoriile cu avionul acasa la dansul de catre MApN, au convenit sa distruga toata floare de doctori ramasi in spital dupa inceperea mandadtului celui dintai; -primele pentru lucrari de exceptie, care desi erau aprobate de ministrul Oprea, au fost date in transe oamenilor si nu la toti odata, realizand un mare abuz si discriminare, dar aceastea fiind realizate nu de unul singur, pentru ca RAE nu are aptitudini de manager, ci impreuna cu "unchiuletul", dr. Oprea Ionel si nu Paul asa cum il stiu colegii; -investitiile din salile de operatie la dr. Codorean, care mana in mana cu Generalul Zisu, au pus la cale cel mai mare jaf din SMC, facand numai nenorociri in intreaga achizitie implicit investitie; -sa nu uitam de mana libera data de RAE, lui Nedelcu, cumnatul lui Zisu, prin care s-au spalat niste bani frumosi; -sa ne amintim ca SMC a trecut sistematic la CLI, fapt neadmisibil si ilegal si nu se intreaba nimeni de ce??...iata raspunsul: urmariti perioada in care spitalul a trecut si o sa observati ca numai in preajma rectificarilor sau aprobarilor bugetare.....pentru ca nene Zisu sa mai traga niste foinduri, probabil nu inselase destul pe amaratii armatei care si-au cumparat "case" pe sos. Antiaeriana dupa ce predecesorii si asociatii acestuia, in speta Elena Udrea, Cocos si Oprea Gabriel, au construit din chirpici pe soseaua amintita niste "cocioabe"; -sa ne aducem aminte ca daca mergeti cu lifturile spitalului, oricand puteti sa muriti aceste nemai avand revizii de 1 an de zile.....dar RAE se ocupa de pus flori (rasaduri primite de la Zisu) si de mazilit oameni; Iata stimata redactie si buni cititori cateva din nenorocirile vazute de spital, intamplate sub auspiciul doctorului sexolog, care de 4 ani a bagat in spital un om nevinovat si cu care a pierdut procesul aflat pe rolul instantelor romane. Domnule Dobritoiu, militarii de cariera, mai ales unii de la Sibiu, va cunosc ca un om drept si corect......oare puteti fi prin fapta si cuget acelasi om in eradicarea problemelor din sistemul medical militar?...succes!!! ps: intrebati oamenii mici, executantii, nu sefii acestora despre adevaratele probleme al SMC. Cu respect......
ION
12 Sep 2012

Un nebun periculos , in fruntea unui spital mare,
IONESCU
16 Oct 2012

Atac la persoana, nimic mai mult. Cu asta se ocupa acest ziar securist
Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.