Pacienţii asiguraţi vor avea acelaşi pachet de bază ca cei neasiguraţi
2018-08-22 00:37


Pacienţii asiguraţi vor avea acelaşi pachet de bază ca cei neasiguraţi

 |  17:48
Pacienţii asiguraţi vor avea acelaşi pachet de bază ca cei neasiguraţi

Pachetul de bază în sănătate va fi pus în dezbatere publică în 30 septembrie şi va fi asumat de Guvern, iar de acesta trebuie să beneficieze atât cetăţenii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi. Componentele de bază ale pachetului sunt: servicii de medicină preventivă, servicii de urgenţă, costurile acoperind activităţile SMURD, ambulanţă, unitate de primiri ugenţă, centru de primiri urgenţă.

Totodată, pacienţii vor beneficia de servicii în cadrul programului naţional de sănătate, respectiv acces la programul de cancer, diabet, transplant, boli rare şi altele, a adăugat ministru. De asemenea, pacienţii vor avea acces la medicina de familie, ambulatoriu de specialitate, acesta din urmă urmând să preia gradual cea mai mare parte a serviciilor medicale acordate în spital.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-31

TAGURI: medicina, servicii, medicale, asigurati, neasigurati, SMURD, cancer, diabet, transplant

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...