2019-05-25 20:18


Pacienţii cu afecţiuni psihice, evacuaţi din Târgovişte

 |  19:33
Pacienţii cu afecţiuni psihice, evacuaţi din Târgovişte

Pacienţii cu afecţiuni psihice din Târgovişte vor fi obligaţi săparcurgă aproape 20 de kilometri până într-un sat, pentru a fi consultaţi sautrataţi. Mai mult, Spitalul Municipal Târgovişte va rămâne fără medicpsihiatru. Cadrele medicale critică decizia administraţiei locale, susţinând cămăsura este discriminatorie şi contravine legislaţiei europene. Guvernul apermis Consiliului General al Judeţului Dâmboviţa să mute secţia de psihiatriea Spitalului Târgovişte la sat.

Consiliul General al Judeţului Dâmboviţa vrea să mutesecţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Târgovişte în afara oraşului, cu toatecă această măsură contravine prevederilor legislaţiei europene. Pe lângăcosturile suplimentare pentru transportul pacienţilor, consilierii dâmboviţeniar lăsa municipiul Târgovişte fără medic psihiatru. Cu toate acestea,municipalitatea târgovişteană prezintă strămutarea secţiei de psihiatrie ca peo mare realizare.

Medicii psihiatrii de la Spitalul Municipal Târgoviştecritică decizia administraţiei locale, susţinând că măsura ar putea avea urmărigrave. “Pe lângă faptul că municipiul Târgovişte va rămâne fărăsecţie de psihiatrie, măsura luată de administraţie încalcă şi legislaţiaeuropeană. Această iniţiativă conduce la stigmatizare şi la discriminare.Persoanele cu afecţiuni pshice trebuie să beneficieze de acelaşi tratament caşi restul pacienţilor. Trebuie să aibă un palier în cadrul Spitalului Municipal.Dacă mutăm pacienţii într-un sat, putem asista la cazuri care au mai fostprezentate, în care pacienţii au decedat din lipsă de tratament”, ne-a declarat şeful Secţiei PsihiatrieAcută din cadrul Spitalului Municipal Târgovişte, Lorentina Florescu.

Odată cu desfiinţarea secţiei de psihiatrie a SpitaluluiMunicipal, târgoviştenii vor fi nevoiţi să se deplaseze până în satul GuraOcniţei, la aproximativ 20 de kilometri distanţă de reşedinţa judeţuluiDâmboviţa. “Esteunica unitate de interes public judeţean care, prin specificul său, asigurăgardă permanentă pentru urgenţe. Consecinţa desfiinţării ei esteimposibilitatea susţinerii gărzii de urgenţe psihiatrice, desfiinţându-setotodată ambulatoriul integrat de specialitate în care activitatea esteasigurată tot de personalul medical specializat al secţiei. În conformitate cu necesitatea asigurăriicalităţii serviciilor medicale, a asigurării accesului neîngrădit alpacienţilor la aceste servicii, şi al unei prompte diagnosticări psihiatrice apacienţilor cu o simptomatologie complexă prezentaţi în regim de urgenţă lacamera de gardă, la nivelul ţării, activitatea tuturor secţiilor similare cu anoastră se desfăşoară numai în capitalele de judeţ”, ne-a maiexplicat medicul psihiatru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG