2016-10-28 11:50

SOCIAL


Pacientul diagnosticat ca alcoolic a murit de inimă

 |  17:53
Pacientul diagnosticat ca alcoolic a murit de inimă

Ministrul sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie. În acest caz este implicat un medic din Unitatea de Primiri Urgenţe care a mai fost sancţionat şi în anul 2009 prin desfacerea contractului de muncă.

“Decizia ministrului sănătăţii vine după ce rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi ale conducerii Spitalului Judeţean Slatina transmise la MS evidenţiază noi deficienţe în activitatea medicului respectiv”, au precizat reprezentanţii ministerului. Duminică noapte, un pacient de 65 de ani din comuna Găneasa a murit la spitalul slătinean, la care fusese adus cu ambulanţa în cursul zilei, într-o stare de agitaţie psihomotorie accentuată. Bărbatul era recalcitrant, a fost dus la spital însoţit de poliţişti, a ajuns la UPU Slatina, unde era de gardă medicul Fulga, apoi, fără să i se fi făcut vreo investigaţie, a fost trimis la Secţia de Psihiatrie a spitalului pentru că medicul de gardă a spus că pacientul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poate fi consultat. Bărbatul din Găneasa a murit la aproximativ nouă ore după ce a fost trimis de la UPU la Psihiatrie, însă acolo cadrele medicale i-au făcut un test de alcoolemie şi au constatat că bolnavul nu băuse alcool. Faptul a fost confirmat şi în urma necropsiei care a relevat şi că bărbatul suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace, acestea fiind şi cele care i-au provocat moartea. Medicul Cornel Fulga a revenit la UPU Slatina anul trecut, în baza unei hotărâri a instanţelor de judecată, după doi ani în care nu a mai lucrat în spital în urma decesului unui pacient în 2009. Atunci, un pacient de 63 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, a murit pe holurile spitalului fără a fi consultat, deşi timp de patru ore a fost trimis de la o secţie a spitalului la alta. Conducerea SJU Slatina a decis încetarea contractelor de muncă a mai multor medici, printre care şi Cornel Fulga, ce se afla de gardă atunci când a fost adus bolnavul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: deces, pacient, ancheta, Slatina, medic, Fulga, ministerComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Fostul primar al Slatinei, inculpați pentru corupție Fostul primar al municipiului Slatina din perioada 2013 -2015, Minel Prina, fostul viceprimar din... 17 Oct 2016 | (1)
Ministrul Sănătăţii: În cazul unei tragedii, pacienții arși vor fi trimiși în străinătate Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că pacienții arși vor fi trimiși în... Acum 24 ore | (0)