2017-01-19 00:09

SOCIAL


Pâine de pste 100 kilograme

 |  18:03
Pâine de pste 100 kilograme

O brutărie din Sfântu Gheorghe, care a copt anul trecut o pâine de peste 56 de kilograme, vrea să-şi doboare propriul record şi să coacă în acest an una de două ori mai mare.

Patronul brutăriei, Dioszegi Laszlo, care a câştigat anul trecut trofeul “Pâinea naţională a României” la Expoziţia internaţională GastroPan de la Târgu Mureş, a mai spus că va menţine neschimbat preţul pâinii cel puţin până în luna mai. ”Din cauza secetei, anul agricol nu se anunţă a fi unul bun pentru cultivatorii de cereale, nu va fi grâu, dar eu am 500 de tone pe stoc şi un contract ferm pentru făină din Ungaria până în luna mai, prin urmare până atunci nu scumpim pâinea, chiar dacă alţii o vor face”, a declarat Dioszegi Laszlo, citat de Agerpres.

Patronul a mai spus că vrea să-şi doboare propriul record stabilit anul trecut la Bucureşti, de Ziua Mondială a Pâinii, când a copt o pâine cu cartofi cu o greutate de 56,5 kilograme. ”În primăvară, de Zilele Sfântu Gheorghe vrem să facem o pâine de 100 de kilograme”, a spus Dioszegi, potrivit căruia aceasta va fi preparată după o reţetă secuiască, coaptă pe vatră la foc de lemn de fag, rumenită bine şi apoi bătută şi scuturată de coajă. Tot anul trecut, în cinstea aniversării a 550 de ani de atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe, firma Dioszegi a făcut o pâine uriaşă de 47,6 kilograme şi un tort cu fructe şi frişcă în lungime de cinci metri şi jumătate şi o greutate de 640 de kilograme. Prima felie de tort a fost tăiată cu o sabie de membrii legendarei trupe britanice Smokie, invitaţi să concerteze la zilele oraşului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: paine_uriasa, record, smokie, targu_muresComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image