2017-01-17 00:13

SOCIAL


Parcarea, plătită prin sms

 |  19:53
Parcarea, plătită prin sms

Bucureştenii îşi vor putea plăti locul de parcare prin sms, începând din ianuarie 2012, în cadrul unui proiect pilot lansat, astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală.

“Prin intermediul acestui sistem, ne propunem eradicarea fenomenului de încasare ilegală a banilor pentru parcările administrate de Primăria Capitalei. Am început cu parcarea din Piaţa George Enescu, urmând să-l extindem şi în altele, dacă va merge bine”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Sistemul funcţionează, deocamdată, doar într-o singură reţea de telefonie mobilă (Vodafone).

Parcarea poate fi plătită pentru o oră sau pentru 24 de ore trimiţând un sms cu numărul de înmatriculare la 7577. Cu cinci minute înainte de expirarea timpului de parcare, clientul va fi avertizat printr-un mesaj că îi expiră ora de parcare. Tot înainte de expirarea timpului, clientul poate trimite un nou sms cu numărul de înmatriculare al maşinii, pentru a prelungi termenul de parcare.

Costul unei ore de parcare va fi de circa 1,93 lei, incluzând şi taxa către operatorul de telefonie mobilă, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

În parcările cu plata prin sms vor fi controlori care vor verifica maşinile parcate, cu ajutorul unor terminale GSM echipate cu cartele SIM de date. Controlorul va introduce numărul de înmatriculare al maşinii, iar terminalul îi va spune dacă în baza de date există o plată efectuată pentru acest număr.

Noul sistem de plată a parcării a fost deja implementat în Târgu Mureş, Bistriţa, Timişoara, Oradea şi Satu Mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
23 Noi 2011

Si uite asa,cu SMS-ul si telefonul mobil,ne scapa Sorin Oprescu de o pata d e pe obrazul orasului!Foa rte bine:incepe cu Vodafo ne,si sunt sigur ca si c eilalti doi operatori de telefonie mobila se vor alatura acestui demers be nefic pentru oras!

Adauga un comentariu

Random image