2018-07-17 23:47


Parcarea subterană din Piaţa Universităţii va fi gata pe 20 iulie

 |  14:08
Parcarea subterană din Piaţa Universităţii va fi gata pe 20 iulie

Parcarea subterană din Piaţa Universităţii va fi gata până la data de 20 iulie, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Potrivit edilului-şef, intrarea în parcare se va face prin strada Academiei, iar ieşirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, în timp ce rampa dinspre strada Toma Caragiu, semaforizată, va fi folosită alternativ, ca intrare sau ieşire, în funcţie de fluxul maşinilor.

”Parcarea, începută cu un an şi jumătate în urmă, atunci când am început să mutăm statuile, este în faza de finalizare, la data de 15 iunie se va termina hidroizolaţia şi după aceea undeva spre 20 iulie parcarea este funcţională. Dorim să aducem toate maşinile din zonă şi tot ceea ce înseamnă maşinile băncilor şi locatarilor, dar ele nu vor reprezenta mai mult de un sfert din parcare, restul fiind parcare publică”, a explicat Oprescu.

Primarul general a mai precizat că la suprafaţă va fi amenajată piaţeta care va fi exclusiv pietonală, cu bănci, pomi, iar statuile vor fi curăţate. “Am vrea sincer ca la 20 iulie să se poată circula şi la suprafaţă şi să se folosească parcarea la parametrii ei”, a menţionat primarul general.

Cât priveşte taxa de parcare, el a spus că aceasta va fi decisă de către Consiliul General pornindu-se de la un minimum de 0,38 de cenţi. “În momentul în care se va stabili taxa, acest lucru se va face având în faţă înţelegerile cu partenerul public-privat, pentru că oamenii trebuie să-şi amortizeze şi ei lucrarea”, a mai spus Oprescu. De asemenea, el s-a referit şi la parcarea subterană ce va fi construită în apropiere de zona Edgar Quinet, săpăturile urmând a fi demarate anul acesta. “Începem să săpăm pe Edgar Quinet vara aceasta ca să putem face şi acolo parcare subterană care se va uni cu cea de sub Hotelul Intercontinental. Această parcare va avea 300 de locuri, iar cea de la Intercontinental 1.700 de locuri. Parcarea de la Universitate, cu o capacitate de 420 de locuri pentru maşini şi 20 pentru motociclete, va fi deservită de un singur lift, edilul menţionând că va fi construit un al doilea, dacă va fi necesar. De menţionat că placa turnată la suprafaţa parcării subterane de la Universitate are o grosime de 45 de centimetri, fiind proiectată să susţină cele patru statui, a căror greutate este cuprinse între 90 şi 100 de tone fiecare. Celelalte plăci de susţinere a etajelor inferioare au fiecare câte 35 de centimetri grosime. Investiţia de la parcarea de la Piaţa Universităţii este de opt milioane de euro, bani care sunt plătiţi de către beneficiar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-17

TAGURI: Parcare, Piata Universitatii, iulie, Sorin Oprescu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
06 Iun 2012

Da!Ar fi fost de multa vreme gata aceasta parcare,atat de necesara bucurestenilor,dar nu s-a putut!Acele vestigii istorice au amanat finalizarea parcarii.Sorin Oprescu nu glumeste cand e vorba de trafic si rezolvarea problemelor de trafic.
ALEX NOVAC
06 Iun 2012

Sa vedem ce vor mai zice cartitorii dupa ce Sorin Oprescu va trece la amenajarea piatetei de la Universitate!Atunci sa-l vad pe Nicusor Dan,ce mai are de comentat!
CARINA
06 Iun 2012

Daca ar fi mers pe presupuneri, Sorin Oprescu nu ar fi ales chirurgia. La fel si in politica:in locul unui comod fotoliu senatorial, Sorin Oprescu a preferat cariera administrativa.Si a facut o alegere buna,in folosul bucurestenilor si in ciuda pedelacilor.
MIRCEA
06 Iun 2012

Uite asa, spre disperarea portocaliilor, Sorin Oprescu va mai sta 12 ani in primarie! Sorin Oprescu si realizarile sale vor ramane,in schimb pedelacii vor avea, peste mai putin de un an, soarta taranistilor.
ADRIAN
06 Iun 2012

Asteptam luni de zile ca un Consiliu care e format din PDL sa isi dea consmtamantul pentru niste proecte evident necesare. Cum e posbil asa ceva? Ce rost are acest consiliu cand exista primar general? Oprescu s-ar descurca de minune fara ei.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.