2018-10-18 12:21


Părinţii nu mai vor teme pentru acasă

 |  21:00
Părinţii nu mai vor teme pentru acasă

După eliminarea temelor de vacanţă, părinţii nu mai vor nici lecţii acasă în timpul şcolii. Ministerul Educaţiei a fost sesizat în acest sens. Profesorii respectă programele şcolare şi metodologiile de lucru.

“Mi se pare absurd să ocupi timpul copiilor cu teme pentru acasă. După părerea mea, orele petrecute la şcoală sunt îndeajuns pentru asigurarea unei pregătiri adecvate. Totul depinde de talentul şi capacitatea cadrelor didactice. Văd la fata mea că seara, după ce vine de la şcoală, ea învaţă de după-amiază fiind în clasa a VI-a, cade moartă de oboseală şi nu mai e capabilă să se apuce de teme pentru a doua zi. Doar seara îşi poate face temele când suntem şi eu şi soţul acasă. Până la prânz, când trebuie să meargă la şcoală, la program, refuză să-şi facă singură temele”, ne-a declarat Elena Vrânceanu, mama unei eleve de la Şcoala nr. 194 din sectorul 4 al Capitalei. Asemenea opinii s-au înregistrat cu sutele pe site-ul Ministerului Educaţiei. Drept urmare, reacţia oficială a fost promptă: “Potrivit metodologiilor de predare, timpul alocat efectuării temelor pentru ziua următoare nu trebuie să depăşească 2 ore (ritm normal/mediu de lucru) la clasele primare şi 3 ore la clasele gimnaziale”. “Ce rău i-ar putea face unui elev faptul că primeşte teme pentru acasă? El este în perioada de creştere, de formare. Cum acumulează cunoştinţe, cum îşi formează competenţe dacă nu este pus la muncă? Nu cred că acele 50 de minute din clasă sunt suficiente pentru o documentare completă asupra unui subiect la o anumită disciplină. Şi-apoi, prin efectuarea zilnică a temelor, elevul îşi formează deprinderea de a munci. Până la urmă ce fel de oameni vrem să scoatem de pe băncile şcolii?”, ne-a explicat Ioana Martin, profesor la Şcoala nr. 197 din Bucureşti.

Supărarea părinţilor se reflectă în atitudinea copiilor, care nu mai anunţă acasă ce teme au de făcut, fapt pentru care primesc note proaste. Părinţii se înfurie şi dau vina pe şcoală şi pe profesori. “Eu le dau teme, dar drăgălaşii de copii nu le fac şi se duc acasă şi spun că nu le dau teme, iar directorul mi-a spus că părinţii m-au reclamat la inspectorat că nu-mi fac datoria la clasă şi că mai bine mă duc înapoi de unde m-am detaşat”, ne-a explicat un profesor de limba română de la o şcoală tot din sectorul 4 al Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-12

TAGURI: parinti, teme
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA
07 Noi 2011

parintii sunt niste iresponsabili,iar copiii le seamana, toti vor note mari fara munca ;daca fiica doamnei este obosita, nu profesorul este de vina,ci indisciplinade care dau dovada elevii in timpul orelor precum si dezinteresul pentru cunoastere. Auzim frecvent ,,si la ce-mi trebuie asta"? Da le trebuie ca sa se dezvolte intelectual!
ANCA
07 Noi 2011

La asa parinti, asa copii ! Este inadmisibil ca un copil sa nu isi faca temele singur. Adica de ce trebuie sa fie un parinte cu el ? Scopul temelor pentru acasa este tocmai acela de a dezvolta capacitatea de studiu individual, numai prin efortul propriului creier, in ritmul sau specific, fara stres (adica fara mami sau tati si fara profesor pe cap ). Mai ramane ca parintii sa ceara sa le dam odraslelor lor diplome si certificate de absolvire fara sa mai treaca mititeii pe la scoala, ca e greu !
LEGIONNAIRE
07 Noi 2011

O fetita care trebuia sa intre in clasa a VII-a in Romania, s-a mutat in Olanda cu parintii ei. I s-a facut o evaluare si in urma testarii ea a fost admisa in anul I de liceu !!! Am auzit povesti similare cu Spania, Italia, Norvegia, Suedia sau Finlanda. Nu faptul ca se dau teme este aberant ci programa este aberanta, copiii au 7 ore pe zi iar profesorii 4-5, de ce ? In afara de asta, invatamintul nostru este bazat pe memorare mecanica si copii nu acumuleaza pentru ca nu sunt interesati si multi nici nu fac fata. Daca luam in considerare lipsa de profesionalism ( datorata proastei pregatiri si chiar alegerii gresite a profesiei) a cadrelor didactice atunci avem o imagine clara a ceea ce se intampla in Romania. Aici vorbim despre viitorul nostru, oameni buni....
FILIP
07 Noi 2011

Exact...MANUALELE SCOLARE SUNT FOARTE STUFOASE. SI PROST CONCEPUTE!!! Sunt realizate execrabil...un profesor sare la greu capitole intregi! Materia este greoaie...metoda de predare este old-fashioned. iar calsele V_VIII nu ar trebui sa invete dupa -amiaza....fetita mea pleaca la 11-12 ziua si vine seara la 19,00-20,00. Si atunci cand sa-si scriem, cand sa mai invete?
CRISTINA-MIHAELA
07 Noi 2011

Nu stiu de ce spune-ti ,,parintii sunt niste iresponsabili,iar copiii le seamana"? Cu ce drept va puteti permite sa catalogati si sa analizati nucleul ,,parinte-copil" ? De ce nu va ganditi si la bietii copii ,care sunt din mediul rural si se trezesc din creerii noptii ca sa poata prinda uneori microbuzul scolar, iar la ora 7,30 sa fie in sala de clasa .de ce nu ganditi ca au uneori ore pana la ora 15 ( cand au activitati extracurriculare ) si daca nu prind microbuzul scolar care pleaca la ora 14,merg cativa km pe jos cu ghiozdanul in spate ,care atarna si el cateva kg ?O sa vina iarna ,ziua s-a micsorat deja ,de la ora 16 cand practic ajunge copilul acasa , obosit,extenuat si mort de foame ,poate sa se apuce imediat de scris si invatat ?De ce nu ne gandim ca sunt inca niste copii,de ce nu-i lasam sa si traiasca in liniste copilaria si sa se bucure in liniste de ea ? Ganditi-va ca noi am fost ca ei ,dar ei ca noi inca nu .De ce sa i pribegim de libertatea de a privi la tv ,de a citi o carte ,de a iesi sa se recreeze in parc .......de ce carte -carte si iar carte ,unde vrem sa ajungem cu ei ? Sunt extenuati ,obositi si plictisiti de atata carte stufoasa si uneori daca gandim ,un copil munceste psihic si intelectual mai mult decat un adult ,v-ati gandit la asta ?Pacat ca uneori noi adultii suntem rai si fara suflet ! De aceea spitalele sunt pline de copii bolnavi psihic si extenuati ....pacat ,pacat !
ALEXANDRU GHEONEA
11 Noi 2011

Sa ne intelegem! Temele, dupa cum au precizat doamnele Georgeta si Anca, sunt date tocmai pentru ca elevii sa isi dezvolte capacitatea de studiu individual, precum si capacitatea de a sintetiza informatiile. Cineva spunea mai sus sa nu privam elevii de a citi o carte; doamna, cand numarul de elevi care citesc carti pentru dezvoltarea intelectului depaseste 15 % din totalul elevilor, sa ma anuntati si pe mine! poate vreti sa nu rapim din timpul petrecut de copii pe Facebook, Messenger, ori mai stiu eu ce site de socializare, ori de pe la discoteca!! In ceea ce priveste efectuarea temelor, sigur ca elevul nu spune ca are teme de facut! Nu este fraier sa isi piarda timpul cu asa ceva! Mai mult, lenea de care da dovada acasa se reflecta si in atitudinea de la scoala: acelasi lenes si comod!! Elevii nu mai vor sa invete!! Elevii nu mai vor sa se concentreze, elevii nu mai vor sa isi dezvolte capacitatile intelectuale, ca oricum nu le vor folosi. Mai ramane sa ni se ceara sa supraveghem elevii, ca si-asa chef de invatatura nu au, iar parintii le tin hangul!! Noi sa fim sanatosi!!
Random imageUltimele stiri


loading...