2017-01-22 16:16

SOCIAL


Părinţii plătesc mai mult pentru meditaţii

 |  21:00
Părinţii plătesc mai mult pentru meditaţii

Piaţa meditaţiilor s-a modificat odată cu începerea noului an şcolar. Cu toate asigurările că procesul de învăţământ va fi calitativ superior, părinţii rămân în continuare speriaţi de slaba pregătire asigurată în şcoli şi caută cu disperare profesori meditatori. După rezultatele de la Bac, taxele pentru meditaţii au crescut, în medie, cu 10-15 lei faţă de anul trecut.

În topul disciplinelor căutate pentru o pregătire intensivă în particular rămân în continuare limbile străine. Fixarea preţurilor oscilează în funcţie de gradul didactic al profesorului. Astfel, în clasamentul limbilor străine, cea mai scumpă pregătire, ca şi anul trecut, se înregistrează la limba germană: un profesor de gimnaziu percepe un onorariu de 60 de lei pentru două ore (50 lei, anul şcolar trecut), un profesor de liceu - 70 de lei (60 lei anul trecut), iar un cadru universitar – 120 lei (100-110 lei anul trecut). Pe locul al doilea în topul căutărilor se situează limba engleză: un student meditează cu 30 lei pentru o şedinţă de două ore (25 lei anul trecut), un profesor de specialitate, gradul didactic 1, între 40 şi 50 de lei (sumă fixată în funcţie de vârsta elevului), iar un cadru univesitar, care asigură o pregătire după metode Cambridge, onorariul ajunge la 100 de lei pentru o şedinţă. O audienţă scăzută în privinţa lecţiilor private se înregistrează în această toamnă la limbile spaniolă şi italiană, taxele pentru o şedinţă fiind fixate între 50 şi 60 de lei. În continuare, franceza rămâne cu cel mai mic interes, preţurile pentru o meditaţie rămânând la fel de scăzute ca şi anul trecut: 30-40 de lei pentru două ore, indiferent de gradul de pregătire a cadrului didactic.

Între 200 şi 240 lei pe lună o meditaţie la română

La celelalte discipline, majorarea taxelor, pe măsura cererii crescânde, se înregistrează la Limba română. Pentru o pregătire suplimentară cu un elev de şcoală generală, onorariul fixat este de 50 de lei pentru o şedinţă de două ore (40-45 lei, anul trecut), iar pentru un licean, având ca obiectiv învăţarea pentru bacalaureat, părinţii vor scoate anul acesta din buzunar minimum 60 de lei (50 anul trecut). Aproape în egală măsură a crescut şi dorinţa pregătirii în particular la Matematică: 40 de lei pentru gimnaziu (30 lei anul trecut) şi 50-60 lei la liceu (40-50 lei anul trecut). La o primă socoteală, un părinte va scoate din buzunar pe lună între 200 şi 240 de lei pentru o meditaţie la o singură disciplină. La două meditaţii, sumele se dublează. În continuare rămân moarte meditaţiile la chimie, fizică şi biologie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IONELA
14 Sep 2011

Eu fac meditatii la mate cu profesorultau.ro si scot mai putin din buzunar ca anul trecut
IONELA SUCKS
14 Sep 2011

Draga Ionela, poti avea stropul ala de bun simt si sa nu mai faci reclama la acel site? Preturile meditatiile au crescut in fiecare an. Nu cred ca are nimic de aface cu rezultatele la Bac. Daca domnul Calmacu s-ar fi interesat ar fi aflat ca asta este media de crestere a pretului pregatirilor de la un an la altul: 10-15 RON.

Adauga un comentariu

Random image