2018-12-19 02:04


Părinţii vor să asiste la ore

 |  21:00
Părinţii vor să asiste la ore

Speriaţi de severitatea şi exigenţa dovedite la examenele finale din acest an – admiterea în liceu şi bacalaureatul -, părinţii au început să reconsidere activitatea cadrelor didactice din timpul orelor.

„În această vacanţă am verificat cu mai multă atenţie caietele de clasă ale fetei mele şi ale unor colegi de-ai ei şi am constatat că materia de la disciplina română a fost parcursă doar pe un sfert din programă, deci din ceea ce se cere pentru testul de admitere. Spre exemplu, nu au studiat, printre altele, nimic despre baladă, legendă, despre funcţiile sintactice ale pronumelui sau adjectivului. În clasa paralelă cu a fetei mele, unde predă un alt profesor, întreaga materie pentru clasa a VI-a a fost parcursă şi elevii au deja cunoştinţele de bază pentru ceea ce urmează să studieze în clasa a VII-a”, ne-a declarat D.E., mama unei eleve de la Şcoala nr. 194 din Bucureşti. Mulţi părinţi au asaltat forumul de pe site-ul Ministerului Educaţiei cerând ca pe parcursul anului şcolar viitor să aibă acceptul de a asista la ore. „Articol de lege care să permită explicit asistenţă din partea părinţilor, din câte ştiu nu există, dar nici nu se interzice acest lucru. Conform dreptului internaţional, ce nu este interzis este permis. Atitudinea dascălilor care consideră că asistenţa înseamnă perturbare este aberantă. Ar însemna că nu îi mai inspectează nimeni, niciodată, pentru că se simt ei perturbaţi”, este de părere Gheorghe Rădulescu, profesor la Liceul „George Enescu” din Capitală.

Legea educaţiei naţionale şchioapătă

Legea educaţiei naţionale stipulează: „(1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nici o autoritate şcolară sau publică; (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfăşurării activităţii didactice intervenţia autorităţilor şcolare şi/sau publice în situaţiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, respectiv în timpul exerciţiilor de alarmare pentru situaţii de urgenţă”.

„Nu există o reglementare clară în acest sens. Se poate convoca la cerere şedinţa cu părinţii şi să se propună acest lucru. Dacă se va primi acceptul majorităţii părinţilor, întrucât va fi necesară participarea mai multor părinţi (eventual prin rotaţie), se prezintă procesul-verbal conducerii şcolii (directorului), care trebuie nu doar să fie informată, dar să şi accepte propunerea comitetului de părinţi. Nu are legătură cu comitetul pe şcoală, pentru că se va cere supravegherea doar la o singură clasă”, ne-a declarat Sergiu Gârleşteanu, director adjunct la Şcoala nr. 197.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
16 Aug 2011

Da, o initiativa buna: cadrelor didactice trebuie sa li se aminteasca de responsabilitatea pe care o au. Cu aceasta ocazie poate se acumuleaza si ceva informatii elocvente pentru usurarea programele scolare si "pragmatizarea" invatamintului precum si privind calitatea manualelor scolare. PUTEREA poate deschide un serial pe tema modernizarii invatamintului romanesc? Eventual si un blog pentru colectarea ideilor constructive?
PULACHIS
16 Aug 2011

Nu mai aveti curaj nici sa postati comentariile decente?! Sunteti complet ridicoli.
TOT EL
16 Aug 2011

Somnul ratiunii acestui Calmac naste in mod evident monstri. Cred ca in aceesai ordine de idei, noi, cititorii, va trebui sa asistam la activitatea ziaristilor, mai ales atunci cand „concep” noi subiecte. Sa vedem care este starea lor fizica si psihica atunci cand se apuca sa bata campii, sa-si dea cu presupusul si sa abureasca un popor amarat de care nu le pasa.
Random imageUltimele stiri


loading...