2018-12-12 05:04


Parte din Autostrada București- Ploiești, deschisă circulației

 |  18:49
Parte din Autostrada București- Ploiești, deschisă circulației

Un nou nod rutier pe autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti, construit in dreptul localitatii Gherghita, din judetul Prahova, a fost deschis circulatiei din acest weekend, aceasta fiind a doua iesire de pe autostrada dupa cea de la Snagov.

Conform datelor furnizate de Consiliul Judetean Prahova, amenajarea nodului rutier de la Gherghita a costat 13.903.738 lei, din aceasta suma 8.482.943 lei fiind alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale prin Programul National de Dezvoltare Locala, restul de 5.420.795 lei fiind asigurat din bugetul Consiliului Judetean Prahova.

Nodul rutier leaga A 3 de pasajul existent de pe DJ 100B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri si o latime de patru metri, precum si doua sensuri giratorii.

Constructia include benzi de accelerare/decelerare pentru accesul in autostrada, precum si 172 de stalpi de iluminat.

Pentru constructia pasajului a fost nevoie de exproprierea a aproximativ 15 hectare de teren pentru cauza de utilitate publica, platile fiind in valoare totala de 1,2 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28

TAGURI: autostrada, a3, bucuresti-ploiesti, investitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JAF LA TRANSPORTURI?
29 Noi 2015

Mai sunt doua saptamani pana cand mersul trenurilor de calatori se va schimba din nou. Insa, deja directorii generali ai CFR Calatori si CFR SA impusi de fostul ministru al Transporturilor-Ioan Rus, aproape au finalizat noul mers al trenurilor pentru anul viitor. Insa, potrivit informatiilor , cei doi directori, dar in mod special Iosif Szentes, a avut grija sa „țeasa” mersul trenurilor in interesul operatorilor privati de transport feroviar de calatori. Astfel, in noul mers, care va intra in vigoare la 12 decembrie 2015, vor fi incluse o multime de trenuri ale operatorilor privati, circa 30-40 de garnituri, pe rutele cele cele mai rentabile ale CFR Calatori, la ore de traficmaxim si cu doar 10-15 minute inainte de plecare din statie a trenurilor operate de compania de stat. Adica, sunt incluse in grafic ca sa fure clientii de la CFR Calatori si astfel trenurile de stat sa mearga goale iar ale privatilor sa fie pline de calatori. Aceste aranjamente sunt deja tesute perutele Ploiesti-Bucuresti si retur, Bucuresti-Brasov, Ploiesti-Buzau, Bucuresti-Craiova, Timisoara-Arad, Brasov- Sf Gheorghe- Miercurea Ciuc si multe alte rute pe care smecherii din Ministerul Transporturilor, CFR Calatori si CFR SA le stiu si le aranjeaza de ani buni. Practic , CFR Calatori este sabotata direct de catre directorul general Iosif Szentes si de cel de la CFR SA , si astfel, incasarile companiei de stat se vor reduce substantial iar in acest mod se indreapata rapid spre faliment, spre marea bucurie a baietilor destepti care roiesc in jurul caii fertate. De noul mers al trenurilor va beneficia in primul rand „Regiotrans” Brasov, dirijata acum de catre Valentin Dorobantu, fostul director care a devalizat CFR Calatori. Pe masa noului ministru al Transporturilor-Dan M. Costescu au ajuns deja o multime de sesizari in acest sens, mai ales la adresa lu Iosif Szentes, dar degeaba, cainii latra, trenul trece, iar baietii destepti isi isi umfla conturile cu banii de
JAF ???
29 Noi 2015

... la stat. Iosif Szenteş, garantul băieţilor deştepţi. Prin manevrele girate in anul trecut si anul asta de catre fostul ministru al Transporturilor- Ioan Rus, si acum de catre Dan M. Costescu, s-a ajuns ca CFR Calatori sa fie la un pas de a fi trasa pe linie moarta. Practic, prin subfinantarea si impunerea unui management dezastruos s-a facut si se fac jocurile operatorilor privati de transport feroviar de calatori, ceea ce va conduce la falimentarea companiei de stat. Nu trebuie omis faptul ca udemeristul Iosif Szentes este cel care impreuna cu fostul director Valentin Dorobantu, au tesut, incepand din 2012, mersul trenurilor de calatori in interesul operatorilor privati. Intre timp, operatorii privati de transport feroviar de calatori continua sa pirateze pe multi bani publici CFR Calatori cu ajutorul baietilor destepti din minister si compania de stat. De fapt, prin Ministerul Transporturilor se vehiculeaza ideea ca de la numirea lui Iosif Szentes la sefia CFR Calatorii, adevaratul director este tot Valentin Dorobanu, aflat astazi la butoanele societatii private Regiotrans Brasov. Dl. Dan M. Costescu ,Ministrul Transporturilor, nu vede nu aude dar stie…
Random imageUltimele stiri


loading...