2017-01-18 19:35

SOCIAL


Parteneriatul civil, respins de Guvern. Oficializarea legăturilor gay, interzisă în România

 |  17:57
Parteneriatul civil, respins de Guvern. Oficializarea legăturilor gay, interzisă în România

Guvernul nu e deacord cu instituirea în legislaţia naţională a parteneriatului civil, prin carese pot oficializa concubinajul, dar şi convieţuirea între douăpersoanedeacelaşi sex, motivând că singura relaţie defamilie recunoscută de Codul civileste căsătoria între persoane de sex diferit.

Executivulva transmite acestpunctde vedere Parlamentului ca răspuns la oiniţiativă legislativă a deputatului PDL Viorel Arion, prin care acesta propunestabilirea cadrului legal şi efectelor juridice ale parteneriatului civil, aratăun document guvernamental citat de Mediafax.

Propunerealegislativă a deputatului PDL are în vedereconferirea unui caracter legalconvieţurii dintre douăpersoane, ca alternativă la căsătorie, prinîncheierea, la notar, a unui contract de parteneriat civil, care să prevadăobligaţii şi drepturi în privinţa cheltuielilor şi bunurilor comune.

"Deschidereacătre relaţiile de convieţuire sub diferitele forme ale sale răspunde uneicerinţe sociale care se înscrie într-o mişcare generală de reaplicare aprincipiului egalităţii, despre care trebuie să vorbim o dată cu luptaîmpotriva discriminării, aplicarea drepturilor existente, precum şi creareanoilor drepturi", sunt argumente prin care îşi motivează deputatul PDLiniţiativa legislativă.

MinisterulJustiţiei a arătat că o astfel de iniţiativă nu poate fi susţinută conformprevederilor noului Cod civil, adoptat prin angajarea răspunderii Guvernului îniunie 2009, care stipulează că o relaţie deconcubinaj poate fi recunoscută doar între două persoane de sex diferit.

ConsiliulLegislativ a avizat favorabil propunerea legislativă a deputatului PDL, dar aatras atenţia că noul Cod civil interzice căsătoria între persoane de acelaşisex şi că nici parteneriatele civile din străinătate nu sunt recunoscute înRomânia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image