2017-01-20 18:03

SOCIAL


Pârtia de schi de la Întorsura Buzăului, modernizată

 |  14:28
Pârtia de schi de la Întorsura Buzăului, modernizată

Pârtia de schi din localitatea Întorsura Buzăului, inaugurată anul trecut, a fost extinsă şi modernizată, printr-o investiţie realizată de Asociaţia sportivă şi turistică “Ciucaş”. În prezent se poate schia şi în nocturnă pe două pârtii, de 200, respectiv 400 de metri.

”Am extins domeniul schiabil cu încă 400 de metri şi aseară (sâmbătă seara -n.r) am pus în funcţiune şi instalaţia de nocturnă. Momentul a fost marcat cu o paradă cu torţe. Se schiază foarte bine la Întorsura Buzăului, pe pârtie avem un strat de zăpadă de aproape 30 de centimetre”, a declarat astăzi preşedintele asociaţiei “Ciucaş”, Aurora Pandrea, citat de Agerpres.

Pârtia a fost amenajată pe un teren pus la dispoziţie de Primărie, însă investiţia aparţine integral membrilor asociaţiei, care au cumpărat din fonduri proprii atât instalaţia de teleschi, pusă în funcţiune anul trecut, cât şi pe cea de nocturnă. ”Ne-au ajutat şi câteva cunoştinţe şi prieteni şi aşa am reuşit să mai facem un pas înainte”, a declarat Pandrea. Potrivit acesteia, intenţia membrilor asociaţiei este de a crea un centru de închiriere a echipamentelor sportive şi de a achiziţiona tunuri de zăpadă pentru prelungi sezonul de schi.

Membrii Asociaţiei “Ciucaş” au, însă, planuri mult mai îndrăzneţe. Aceştia au conceput un proiect intitulat “Aventură în inima ţării”, prin intermediul căruia şi-au propus să dezvolte infrastructura turistică a zonei şi să le ofere turiştilor vacanţe de neuitat. Proiectul prevede construirea unui complex turistic şi educaţional pe o suprafaţă de aproape 10 hectare, care să cuprindă o pistă de bob, un patinoar, o piscină în aer liber, un traseu pentru motociclete şi sporturi extreme, un poligon de trageri, un amfiteatru pentru spectacole şi concerte, precum şi un hotel şi spaţii de campare.

Întregul proiect necesită investiţii de câteva milioane de euro, dar poate fi realizat progresiv, pe module, prin urmare asociaţia va încerca să atragă finanţare din partea autorităţilor, dar şi să găsească parteneri din sfera privată. ”Vor trece doi, trei, cinci, poate zece ani până când acest proiect va deveni realitate, dar până la urmă tot îl vom face aşa cum visăm”, a declarat Aurora Pandrea.

Chiar şi acum zona Întorsurii Buzăului poate oferi turiştilor vacanţe de neuitat, în care pot vizita rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului, barajul de la Siriu sau staţia meteo de la Lăcăuţi, aflată la 1777 metri altitudine unde stratul de zăpadă depăşeşte un metru, pot merge la “Urlătoare”, pot face rafting pe Râul Buzău sau îşi pot găsi liniştea în una din mănăstirile ori gospodăriile tradiţionale din zonă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: partie intorsura, modernizare partie, asociatia ciucas, schi buzauComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image