2017-01-24 07:13


Pârtia olimpică din Borşa, gata abia anul viitor

 |  13:07
Pârtia olimpică din Borşa, gata abia anul viitor

Pârtia olimpică din staţiunea montană Borşa urmează să fie dată în exploatare abia anul viitor, după ce lucrările au fost parţial conservate aproape nouă luni de zile.

Edilul oraşului Borşa, Remus Şteţco, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că lucrările de construcţie se află în fază avansată, iar primăria şi-a plătit majoritatea obligaţiilor financiare către firmele care participă la investiţie.

"O parte din lucrări vor continua până la venirea iernii, după care vor fi reluate în primăvara anului viitor. Din discuţiile purtate cu constructorul am dedus că investiţia ar putea fi terminată în 2012, iar pârtia şi telegondola vor deveni funcţionale. Turiştii care vor alege să petreacă scurte vacanţe de iarnă în Borşa pot opta până atunci pentru alte trei pârtii de schi bine echipate, cu servicii complete. Sper să nu pierdem prea mult în acest an din cauza nefinalizării investiţiei. Banii pentru construcţia noii pârtii de schi au fost alocaţi prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului", a precizat Remus Şteţco.

Valoarea investiţiei în noua pârtie olimpică din staţiunea montanăBorşa este de 12 milioane euro. Lucrările sunt executate în proporţie de 90%. Lungimea instalaţiei de telegondolă va fi de 2.113 metri. Capacitatea de transport pe o oră va fi de 1.800 de persoane. Lungimea pârtiei olimpice va fi de 2.980 de metri, cu o diferenţă de nivel de 770 metri şi o lăţime de 60 metri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală