2016-12-11 00:40

SOCIAL


Pasajele, mai mult pe hârtie

 |  21:00
Pasajele, mai mult pe hârtie

Capitala se umple de pasaje, cel puţin pe hârtie. Socotelile din birourile Primăriei Generale nu prea se potrivesc însă cu cele de pe străzile Bucureştiului. Cu toate că primăria vine cu noi proiecte „îndrăzneţe”, multe lucrări sunt întârziate sau abandonate.

După tunelul de sub pista Aeroportului Băneasa şi pasajele subterane din Drumul Taberei, un nou proiect se anunţă în zona Podului Constanţa. Două pasaje subterane, paralele cu podul deja existent, ar urma să fie construite. Valoarea investiţiei se ridică la 37,8 milioane de euro. Proiectul va fi realizat în zona intersecţiei Şoseaua Chitila – Bucureştii Noi şi intersecţia Ion Mihalache cu Calea Griviţei (un pod peste calea ferată Bucureşti - Constanţa). Pasajele subterane vor face legătura între Calea Griviţei şi Şoseaua Chitila. Cel de pe direcţia Calea Griviţei – Şoseaua Chitila va avea în jur de 442 de metri, în timp ce pasajul de pe direcţia Şoseaua Chitila – Calea Griviţei va fi mai mic, de doar 264 de metri.

Monumente istorice

Comisia Naţionala a Monumentelor Istorice (CNMI) de pe lângă Ministerul Culturii a decis clasarea bulevardelor Kiseleff şi Aviatorilor ca monumente istorice. Cu toate acestea, CNMI a aprobat, de asemenea, construirea celor două pasaje subterane de la Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Presei Libere, care, după părerea mai multor arhitecţi şi ONG-uri, ar distruge specificul acestor artere.

Lucrările „paralizate” ale PMB

Primarul general, Sorin Oprescu, acuză consilierii municipalităţii că au blocat pasajul Mihai Bravu, la ultima rectificare bugetară. Oprescu spune că pilonii ridicaţi la pasajul Mihai Bravu nu au fost plătiţi. Valoarea contractului este de 96,8 milioane de lei fără TVA, iar lucrările sunt preconizate a fi finalizate în 12 luni. La doar trei luni de la aprobarea în Consiliul General, pasajul Mihai Bravu şi-a dublat valoarea.

Un alt proiect abandonat de luni bune este pasajul Şoseaua Doamna Ghica - Bulevardul Chişinău (2 kilometri), început în octombrie 2006, când primar general al Capitalei era Adriean Videanu. Proiectul, în valoare de 5,66 milioane de euro, a fost atribuit firmei portugheze Lena Engenharia e Construcoes SA. Lucrările au fost efectuate în proporţie de 60%, dar proiectul a fost abandonat după ce exproprierile necesare nu au fost făcute la timp şi după ce constructorul a solicitat suplimentarea sumei oferite iniţial de municipalitate deoarece, în timpul lucrărilor, a dat de un canal colector, lucru ce nu era prevăzut în caietul de sarcini. Primăria Capitalei vrea să reia lucrările la pasajul Doamna Ghica în primăvară, după ce contractul cu Lena a fost reziliat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: pasaj, primarie, exproprieri, proiect, Muncii, pasaj- subteranComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CITITOR
08 Dec 2011

Toti franarii au cate un motiv de a se opune proiectelor primariei.Apropo de pasjele de la Piata Presei Libere si Aviatorilr....ca se distruge..nu stiu ce. Nimernicilor care sustineti asa ceva: la Paris in Piata Arcului de Triumf sunt pasaje subterane; In Bacelona ,in Piata Spaniei sunt pasaje subterane.....nu protesteaza nimeni ca s-a stricat ceva.Din contra ,trecerea circulatiei in subteran aeriseste spatiile ,le pun in valoare in favoarea pietonului . Sa traiti bine....
ANGELA
08 Dec 2011

Ai dreptate domnule cititor. Oricum pasajele astea sunt doar in mintea bolnava de spaga a lu Oprescu si Dediu. Cel mult se vor cheltui bani pentru studii sau poate maxim pt.proiecte. Ele nu se vor realiza niciodata decat pe hartie.
COSMIN
08 Dec 2011

Oprescu nu are cuvant, tot ce promite, trebuie ulterior sa amane.
CRISTINA POPESCU
08 Dec 2011

de tot rasul acest eveniment, ce lucrare? Doctorasul isi va avea gata tronsonul la anu si la multi ani
ELENA
08 Dec 2011

O idiotenie de inaugurare, o batjocura pentru cetateni- o alta zona blocata
CIPRIAN
08 Dec 2011

Oprescu... toate lucrarile pe care le-a promis gata la o data, au fost amanate de nenumarate ori.
GEORGIANA
08 Dec 2011

Domnul Primar Sorinel este un adevarat spagar, nu este in stare sa gestioneze contractele cu firmele de constructii, daca exista spaga nu mai conteaza finalizare lucrarilor, cu cat mai mult timp pierdut cu atati mai multi bani in buzunarul lui
EMILIA
08 Dec 2011

Centrul vechi a avut de nenumarate ori schimbata data limita, sa il mai cred ca acesta lucrare va fi gata la timp? ...nu are rost!
LUCA
08 Dec 2011

Oprescu e un mitoman patologic – tot ce a promis că face până la o anumită dată a fost amânat de nu ştiu câte ori.
MAGDA
08 Dec 2011

Sorin Oprescu nu e în stare să gestioneze contractele cu firmele de construcţii din Bucureşti – el e numai după şpagă.
STEFI
08 Dec 2011

Dacă şpaga vine, nu contează când se termină lucrarea. ASTA E OPRESCU!
BOGDAN
08 Dec 2011

Oprescu asta a facut din tot orasul ditamai santierul !!!!
RADUCU
08 Dec 2011

Aşa a făcut şi cu Centrul Vechi – cred că a schimbat de vreo 10 ori data de terminare a lucrărilor.
RAZVAN
08 Dec 2011

Bai primar de carton , asa se face treaba ma ?????
VASILE
08 Dec 2011

Pe hartie e putin zis , sa vedeti la Muncii cat o sa coste , nici nu vreau sa ma gandesc ! Oprescu hot !!
IULIANA
08 Dec 2011

Oprescu şi gaşca sa de golani au devalizat Bucureştiul.
CASALOTU
08 Dec 2011

Jos cu hotul , jos cu oprescu !!!
GINA
08 Dec 2011

Ciocoiul Oprescu trebuie să meargă de urgenţă la puşcărie.
MENGU
08 Dec 2011

Oprescu si gasca lui au distrus tot orasul ,ca sa faca ei bani !!!!
CATALIN
08 Dec 2011

Dacă merge în ritmul ăsta, lucrările din Centrul Vechi se termină în 2050.
MUJA
08 Dec 2011

BAAAAAAAAAA , mai lasa spaga nemernicule !!!!!! cel mai mare hot tu esti
PREDA
08 Dec 2011

Hot mai mare ca asta n`am vazut in viata mea !!!! jos cu oprescuuu !!
STUGEA
08 Dec 2011

pasaje ca pasaje, dar stadionu ma???? HOTULE !!!!!
CLAUDIU
08 Dec 2011

Oprescu amana si amana tot ce promite ca este gata pana la o anumita data, asa este el un maree mincinos.
GEANINA
08 Dec 2011

Numai dupa spaga umbla omul asta, este un incurabil, nu are ce cauta la primaria Capitalei.
DIANA
08 Dec 2011

Exact acelasi lucru a facut si cu centrul vechi, a schimbat data de terminare a lucrarilor de milioane de ori.
DRAGOS
08 Dec 2011

Pasaje pe hartie, spaga in buzunar, bucurestenii in plata Domnului! Bagabondul asta nu incheie nici un contract de constructie fara sa-si ia partea...ce termene, ce lucrari...derbedeul asta de Oprescu e numai dupa FURAT!!!
TEODOR
09 Dec 2011

Sorin Oprescu are dreptate:pedelacii il blocheaza,ii iau banii de la investitii si ii dirijeaza catre cele doua gauri negre(RADET si RATB).Cele doua regii care inghit atatea parale sunt conduse de oameni ai Elenei Udrea,si cum 2012 va fi an electoral,se simte foamea de bani in gasca portocalie!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Trei autoturisme, implicate într-un accident în lanţ produs în Pasajul Băneasa Trei autoturisme au fost implicate, miercuri dimineaţa, într-un accident în lanţ produs în... 07 Dec 2016 | (0)
Peste 350 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat în subteran Peste 350 de mineri de la Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, s-au blocat în subteran,... 06 Dec 2016 | (1)