2017-01-18 16:53

SOCIAL


Pasajele, mai mult pe hârtie

 |  21:00
Pasajele, mai mult pe hârtie

Capitala se umple de pasaje, cel puţin pe hârtie. Socotelile din birourile Primăriei Generale nu prea se potrivesc însă cu cele de pe străzile Bucureştiului. Cu toate că primăria vine cu noi proiecte „îndrăzneţe”, multe lucrări sunt întârziate sau abandonate.

După tunelul de sub pista Aeroportului Băneasa şi pasajele subterane din Drumul Taberei, un nou proiect se anunţă în zona Podului Constanţa. Două pasaje subterane, paralele cu podul deja existent, ar urma să fie construite. Valoarea investiţiei se ridică la 37,8 milioane de euro. Proiectul va fi realizat în zona intersecţiei Şoseaua Chitila – Bucureştii Noi şi intersecţia Ion Mihalache cu Calea Griviţei (un pod peste calea ferată Bucureşti - Constanţa). Pasajele subterane vor face legătura între Calea Griviţei şi Şoseaua Chitila. Cel de pe direcţia Calea Griviţei – Şoseaua Chitila va avea în jur de 442 de metri, în timp ce pasajul de pe direcţia Şoseaua Chitila – Calea Griviţei va fi mai mic, de doar 264 de metri.

Monumente istorice

Comisia Naţionala a Monumentelor Istorice (CNMI) de pe lângă Ministerul Culturii a decis clasarea bulevardelor Kiseleff şi Aviatorilor ca monumente istorice. Cu toate acestea, CNMI a aprobat, de asemenea, construirea celor două pasaje subterane de la Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Presei Libere, care, după părerea mai multor arhitecţi şi ONG-uri, ar distruge specificul acestor artere.

Lucrările „paralizate” ale PMB

Primarul general, Sorin Oprescu, acuză consilierii municipalităţii că au blocat pasajul Mihai Bravu, la ultima rectificare bugetară. Oprescu spune că pilonii ridicaţi la pasajul Mihai Bravu nu au fost plătiţi. Valoarea contractului este de 96,8 milioane de lei fără TVA, iar lucrările sunt preconizate a fi finalizate în 12 luni. La doar trei luni de la aprobarea în Consiliul General, pasajul Mihai Bravu şi-a dublat valoarea.

Un alt proiect abandonat de luni bune este pasajul Şoseaua Doamna Ghica - Bulevardul Chişinău (2 kilometri), început în octombrie 2006, când primar general al Capitalei era Adriean Videanu. Proiectul, în valoare de 5,66 milioane de euro, a fost atribuit firmei portugheze Lena Engenharia e Construcoes SA. Lucrările au fost efectuate în proporţie de 60%, dar proiectul a fost abandonat după ce exproprierile necesare nu au fost făcute la timp şi după ce constructorul a solicitat suplimentarea sumei oferite iniţial de municipalitate deoarece, în timpul lucrărilor, a dat de un canal colector, lucru ce nu era prevăzut în caietul de sarcini. Primăria Capitalei vrea să reia lucrările la pasajul Doamna Ghica în primăvară, după ce contractul cu Lena a fost reziliat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: pasaj, primarie, exproprieri, proiect, Muncii, pasaj- subteranComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CITITOR
08 Dec 2011

Toti franarii au cate un motiv de a se opune proie ctelor primariei.Apropo d e pasjele de la Piata Pre sei Libere si Aviatorilr. ...ca se distruge..nu sti u ce. Nimernicilor care s ustineti asa ceva: la Par is in Piata Arcului de Tr iumf sunt pasaje subteran e; In Bacelona ,in Piata Spaniei sunt pasaje subte rane.....nu protesteaza n imeni ca s-a stricat ceva .Din contra ,trecerea cir culatiei in subteran aeri seste spatiile ,le pun in valoare in favoarea piet onului . Sa traiti bine.. ..
ANGELA
08 Dec 2011

Ai dreptate domnule citit or. Oricum pasajele astea sunt doar in mintea boln ava de spaga a lu Oprescu si Dediu. Cel mult se vo r cheltui bani pentru stu dii sau poate maxim pt.pr oiecte. Ele nu se vor rea liza niciodata decat pe h artie.
COSMIN
08 Dec 2011

Oprescu nu are cuvant, to t ce promite, trebuie ult erior sa amane.
CRISTINA POPESCU
08 Dec 2011

de tot rasul acest evenim ent, ce lucrare? Doctoras ul isi va avea gata trons onul la anu si la multi a ni
ELENA
08 Dec 2011

O idiotenie de inaugurare , o batjocura pentru ceta teni- o alta zona blocata
CIPRIAN
08 Dec 2011

Oprescu... toate lucraril e pe care le-a promis gat a la o data, au fost aman ate de nenumarate ori.
GEORGIANA
08 Dec 2011

Domnul Primar Sorinel est e un adevarat spagar, nu este in stare sa gestione ze contractele cu firmele de constructii, daca exi sta spaga nu mai conteaza finalizare lucrarilor, c u cat mai mult timp pierd ut cu atati mai multi ban i in buzunarul lui
EMILIA
08 Dec 2011

Centrul vechi a avut de n enumarate ori schimbata d ata limita, sa il mai cre d ca acesta lucrare va fi gata la timp? ...nu are rost!
LUCA
08 Dec 2011

Oprescu e un mitoman pato logic – tot ce a promis că face până la o anu mită dată a fost amâna t de nu ştiu câte ori.
MAGDA
08 Dec 2011

Sorin Oprescu nu e în st are să gestioneze contra ctele cu firmele de const rucţii din Bucureşti el e numai după şpag .
STEFI
08 Dec 2011

Dacă şpaga vine, nu con tează când se termină lucrarea. ASTA E OPRESCU!
BOGDAN
08 Dec 2011

Oprescu asta a facut din tot orasul ditamai santie rul !!!!
RADUCU
08 Dec 2011

Aşa a făcut şi cu Cent rul Vechi – cred că a schimbat de vreo 10 ori d ata de terminare a lucră rilor.
RAZVAN
08 Dec 2011

Bai primar de carton , as a se face treaba ma ?????
VASILE
08 Dec 2011

Pe hartie e putin zis , s a vedeti la Muncii cat o sa coste , nici nu vreau sa ma gandesc ! Oprescu h ot !!
IULIANA
08 Dec 2011

Oprescu şi gaşca sa de golani au devalizat Bucur eştiul.
CASALOTU
08 Dec 2011

Jos cu hotul , jos cu opr escu !!!
GINA
08 Dec 2011

Ciocoiul Oprescu trebuie să meargă de urgenţă la puşcărie.
MENGU
08 Dec 2011

Oprescu si gasca lui au d istrus tot orasul ,ca sa faca ei bani !!!!
CATALIN
08 Dec 2011

Dacă merge în ritmul ă sta, lucrările din Centr ul Vechi se termină în 2050.
MUJA
08 Dec 2011

BAAAAAAAAAA , mai lasa sp aga nemernicule !!!!!! ce l mai mare hot tu esti
PREDA
08 Dec 2011

Hot mai mare ca asta n`am vazut in viata mea !!!! jos cu oprescuuu !!
STUGEA
08 Dec 2011

pasaje ca pasaje, dar sta dionu ma???? HOTULE !!!!!
CLAUDIU
08 Dec 2011

Oprescu amana si amana to t ce promite ca este gata pana la o anumita data, asa este el un maree minc inos.
GEANINA
08 Dec 2011

Numai dupa spaga umbla om ul asta, este un incurabi l, nu are ce cauta la pri maria Capitalei.
DIANA
08 Dec 2011

Exact acelasi lucru a fac ut si cu centrul vechi, a schimbat data de termina re a lucrarilor de milioa ne de ori.
DRAGOS
08 Dec 2011

Pasaje pe hartie, spaga i n buzunar, bucurestenii i n plata Domnului! Bagabon dul asta nu incheie nici un contract de constructi e fara sa-si ia partea... ce termene, ce lucrari... derbedeul asta de Oprescu e numai dupa FURAT!!!
TEODOR
09 Dec 2011

Sorin Oprescu are dreptat e:pedelacii il blocheaza, ii iau banii de la invest itii si ii dirijeaza catr e cele doua gauri negre(R ADET si RATB).Cele doua r egii care inghit atatea p arale sunt conduse de oam eni ai Elenei Udrea,si cu m 2012 va fi an electoral ,se simte foamea de bani in gasca portocalie!

Adauga un comentariu

Random image