2019-01-23 05:15


PASAJUL OBOR. Autorităţile nu ştiu cine trebuie să înlocuiască sistemul de iluminat furat

 |  16:05
PASAJUL OBOR. Autorităţile nu ştiu cine trebuie să înlocuiască sistemul de iluminat furat
Valentina Grigore

De mai bine de o lună, iluminatul în Pasajul rutier Obor este, practic, inexistent. Nu de puţine ori şoferii au avut dificultăţi la intrarea în pasaj, mai ales că nici una dintre autorităţile bucureştene nu a postat măcar un avertisment care să atenţioneze asupra necesităţii reducerii vitezei. Conducătorii auto care au trecut vineri prin zonă ne-au semnalat că există urme puternice de frânare, urme ale unui posibil accident din cauza lipsei iluminatului.

Nici una dintre autorităţile responsabile nu pare a fi îngrijorată de situaţia creată, deşi recunosc iminenţa pericolului. Pasajul Obor se află în subordinea Administraţiei Străzilor Bucureşti (ASB), însă iluminatul public este asigurat de firma Luxten. Potrivit unui răspuns al ASB, persoane neidentificate au sustras aproape un kilometru de cablu şi au vandalizat tabloul electric. “ASB a sesizat Poliţia pentru a întreprinde demersurile necesare în vederea identificării hoţilor şi tragerea lor la răspundere, conform legii. În plus, specialiştii de la Enel şi Luxten evaluează pagubele”, se menţionează într-un răspuns adresat cotidianului PUTEREA.

Surse din Primăria Capitalei spun că pagubele s-ar ridica la aproximativ 15.000 de euro, cablul furat fiind unul special, “gros ca pe mână”, care nu poate fi înlocuit aşa uşor. Mai mult, trebuie determinat cui aparţinea acel cablu (Enel sau Luxten) pentru a se stabili cine trebuie să-l înlocuiască.

În privinţa costurilor necesare reparării sistemului de iluminat, ASB spune că “nu deţine această informaţie” şi să ne adresăm “firmei Luxten, cea care se ocupă de întreţinerea iluminatului public în Pasajul Obor”.

Legat de lipsa unui avertisment la intrarea în pasaj, Administraţia Străzilor a menţionat că “doar montează indicatoarele rutiere, zona şi tipul de avertizare sunt decise de către Poliţie”.

Cu alte cuvinte, în jurul Pasajului Obor este o nebuloasă totală. De mai bine de o lună nu se ştie cine a furat cablul, cine trebuie să-l înlocuiască, cine trebuie să avertizeze şoferii asupra lipsei sistemului de iluminat şi cine trebuie să plătească pentru pagubele produse.

Din păcate, în afară de Administraţia Străzilor, care nu deţine prea multe informaţii, nici unul dintre ceilalţi factori implicaţi nu a răspuns solicitărilor noastre de a face lumină în furtul cablurilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

GALERIE MEDIA

FĂRĂ LUMINĂ. Bătaie de joc la Pasajul Obor
FĂRĂ LUMINĂ. Bătaie de joc la Pasajul Obor
FĂRĂ LUMINĂ. Bătaie de joc la Pasajul Obor
FĂRĂ LUMINĂ. Bătaie de joc la Pasajul Obor
FĂRĂ LUMINĂ. Bătaie de joc la Pasajul Obor


TAGURI: pasaj, Obor, iluminat, furt, cablu, Luxten, Enel, Politie, sistem
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ELENA NICULESCU
09 Iul 2013

este intradevar o bataie de joc cu iluminatul in acest pasaj, se asteapta, probabil, un accident rutier mare ca sa ia cineva masuri???!!!
WARUM
11 Iul 2013

iluminatul pasajelor nu este de competenta luxten, lumina in pasaj functioneaza non stop, deci nu este legat la iluminatul public ;)
Random imageUltimele stiri

Braconier ucis de un porc MISTREŢ Acum 13 ore | (3)
Eveniment

loading...