2017-01-21 21:41

SOCIAL


Pasajul Basarab va fi deschis duminică pentru autovehicule, tramvaiele mai aşteaptă

 |  15:46
Pasajul Basarab va fi deschis duminică pentru autovehicule, tramvaiele mai aşteaptă
Primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, vineri, că circulaţiaautovehiculelor pe podul pasajului suprateran Basarab va fi deschisăduminică, la ora 6.00, fără a face însă precizări şi despremomentul când vor putea circula şi tramvaiele. Edilul a mai spus căprocesul verbal de recepţie a lucrării a fost semnat de "toţicei îndreptăţiţi", în urma ultimelor teste de rezistenţăa podului. Din comisia de recepţie a pasajuluiau făcutpartereprezentanţi ai municipalităţii şi un grup deprofesori universitari şi specialişti de la Universitatea Tehnicăde Construcţii Bucureşti.

Sâmbătă, începând cuora 10.00, bucureştenii vor avea ocazia să vadă pasajul circulândchiar pe acesta, ca pietoni. Oprescu aspus că îiva lăsape bucureşteni să facă asta, timp de o zi, pentru că "una esă vadăpasajulde la depărtare şi alta e să meargăpe el". Pasajul va fi astfel inclus în traseul paradei elevilorcu ocazia sfârşitului de an şcolar.

Inaugurarea pasajuluifusese anunţată iniţial pentru martie, însă a fost amânată,pentru a se realiza noi teste de rezistenţă a construcţiei.Primarul general a explicat că una dintre cerinţele proiectantuluieste aceea de a se realiza încercări şi cu tramvaie, nu doar cumaşini.

Construit pentru afluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab face legătura întrebulevardul Nicolae Titulescu, în apropierea Gării de Nord, şibulevardul Vasile Milea, existând şi bretele de legătură cuŞoseaua Grozăveşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
18 Iun 2011

Tramvaiele vor incepe sa circule pe Basarab,odata cu automobilele,adica duminica!Doar ziua de sambata a rezervat-o Sorin Oprescu pentru pietoni!

Adauga un comentariu

Random image