2018-12-18 22:04


Pasajul Basarab va fi finalizat abia în vară. Traficul nu va fi deschis complet prea curând

 |  18:48
Pasajul Basarab va fi finalizat  abia în vară. Traficul nu va fi deschis complet prea curând

Inginerii şi muncitorii care lucrează la pasajul Basarab din Capitalăsusţin că traficul nu poate fi deschis complet decât în două sau trei luni, deoarecetrebuie finalizată linia de tramvai. Oficialii Primăriei Municipiului Bucureşti(PMB) şi conducerea firmei care se ocupă de construcţia pasajului sunt însă maioptimişti şi anunţă că obiectivul va fi deschis circulaţiei în aproximativ olună şi jumătate. Regia Autonomă de Transport Bucureşti nu a primit, până acum,nici o înştiinţare prin care să fie anunţată că poate lua în primire traseelepentru tramvai, la o anumită dată.

Linia de tramvai de pe pasajul suprateran Basarab nupoate fi gata decât în a doua parte a verii. Mai mulţi ingineri şi muncitoricare lucrează la proiectul finanţat de Primăria Capitalei le-au mărturisitreporterilor “Puterea” că circulaţia tramvaielorRegiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) nu poate fi reluată în mai puţinde două sau trei luni. “Lucrările la benziledestinate automobilelor sunt aproape gata. Depinde de Primărie dacă se va dadrumul la circulaţie. Linia de tramvai, mai durează până când va fi gata. Maidurează vreo două sau trei luni”, ne-a declarat un reprezentantal firmei ce realizează pasajul Basarab.

Edilii Capitalei susţin însă că circulaţia pe pasajulBasarab va fi posibilă în cel mult o lună şi jumătate. “Am discutat cu şeful deproiect. Pe viaduct este montată şina de tramvai. Singura porţiunepe care nu este montată şina sunt cei 500 de metri ai podului hobanat. Şineleurmează să fie montate şi pe această porţiune după ce se pretensioneazăcablurile. Se verifică tensiunea în cabluri, iar apoi se începe montarea şinelorde tramvai. Toată treaba asta o să dureze o lună de acum (n.r. , ieri,11.04.2011) încolo. La sfârşitul lunii vom avea montate inclusiv şinele detramvai şi vom putea începe testele, adică, vom urca tramvaie, camioane... şiapoi vom putea da drumul la circulaţie. Aceasta este procedura. Cel mult olună jumătate va dura această procedură”, ne-a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

Totuşi, RATB nu a primit încă nici o înştiinţare deluare în primire a lucrării. “Nu depinde de noi cândva fi deschisă circulaţia pe pasajul Basarab. Este un proiect al Primăriei Capitalei.Când vor fi gata lucrările vom introduce mijloacele de transport în comun. Nuam primit nici o înştiinţare care să precizeze data la care vom putea lua înprimire liniile de pe pasaj”, ne-au declarat reprezentanţii RATB.

Oprescu nu dă drumul circulaţiei fără tramvaie

La ultima vizită la pasajul Basarab, în urmă cu douăsăptămâni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că nouaconstrucţie va fi inaugurată după ce se vor monta şinele de tramvai şi podul vafi încărcat la capacitate maximă cu maşini, camioane şi tramvaie.

Lucrărilede construcţie la pasajul Basarab au început în 2006. Iniţial, pasajul Basarabtrebuia să coste 60 de milioane de euro, însă municipalitatea bucureşteană a “ridicat”treptat suma la 200 de milioane de euro.

Pasajulva face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu, Podul Grozăveşti,Bulevardul Vasile Milea şi Şoseaua Orhideelor, traversând Dâmboviţa peste podulexistent şi calea ferată în zona Gării de Nord.

Pepasaj, în zona podului hobanat, va fi realizată o staţia de tramvai dotată cuscări fixe, lifturi şi escalatoare menite să asigure legătura între nivelulstaţiei, nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab. Tramvaiele vorcircula pe partea centrală a podului, iar autovehiculele vor avea la dispoziţiecâte două benzi pentru fiecare sens de circulaţie, pe părţile laterale. “Când se termină tramvaiul, că tramvaiul era problema, nu nebuniacu senzorii, care se pot monta într-o noapte. Pasajul va fi deschis traficuluicând e gata tramvaiul şi va fi încărcat cu toată sarcina, adică şi tramvai şiîncărcătură şi tot. A doua zi, pe cuvântul meu, i-am dat drumul. Şi eu am aceeaşi aşteptare”, a declarat Sorin Oprescu, în timpul ultimei vizite la pasajul Basarab.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZIARIST1
12 Apr 2011

„Pe viaduct este montat? ?ina de tramvai.” - Si care este valea pe care o travereaza acesta, la mare inaltime? E vorba cumva de Valea Grivitei sau de Valea Orhideelor?
TEODOR
12 Apr 2011

Cum sa dea Oprescu drumul la circulatie pe Basarab,fara tramvaie?Nu ar avea nici un sens!Chiar ne pierdem cu firea,acum,la sfarsit?
Random imageUltimele stiri


loading...