2018-12-18 21:20


Pasajul de la Piaţa Presei, gata în 18 luni

 |  21:00
Pasajul de la Piaţa Presei, gata în 18 luni

Primăria Capitalei a finalizat procedura de atribuire a lucrărilor de construcţie a noului pasaj subteran de la Piaţa Presei Libere.

Contractul, finanţat de la bugetul local, în valoare de 60,4 milioane de lei fără TVA, a fost atribuit, la data de 8 august, unui consorţiu format din firmele Apolodor Demolări SRL, Eurovia Construct International, Tehcon & Edilitare şi Infrastructură SRL şi SC Consitrans SRL. Licitaţia publică a fost validată, ieri, de către juriştii municipalităţii.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările la Pasajul Piaţa Presei Libere vor dura un an şi jumătate, antreprenorii trebuind să realizeze rampe în suprafaţă de 2.540 de metri pătraţi, carosabil în suprafaţă de 26.500 de metri pătraţi, 8.000 metri pătraţi de trotuare (din care 2.400 mp reprezentând piste pentru biciclişti). La acestea se adaugă spaţiile verzi, în suprafaţă de 7.200 mp, patru staţii RATB, în suprafaţă totală de 300 mp, dar şi tuneluri rutiere subterane în lungime totală de 320 metri.

Proiect aprobat de doi ani

Proiectul pasajului a fost aprobat de consilierii generali încă din luna iunie a anului 2009. Lucrarea va face legătura între Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. La intrare vor fi două benzi cu sens unic, iar la fiecare ieşire, de asemenea, câte două benzi. Lungimea totală a lucrării va fi 740 de metri din care pasajul propriu-zis va avea 190 m, iar rampele vor avea o lungime de 140 m şi o lăţime de 7,8 m. Se va intra în pasaj de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa, şi se va ieşi fie spre Bdul Kiseleff, fie spre Bdul Mărăşti. Astfel, aproximativ la jumătatea pasajului, se va realiza o ramură ce asigură ieşirea spre Bulevardul Mărăşti. Această ramură va fi alcătuită dintr-un tronson de tunel cu o lungime de 130 m şi o rampă de ieşire cu o lungime de 140 m.

Pietonii, tot prin subteran

În prezent, la Piaţa Presei Libere există un singur pasaj pietonal, care face legătura între Bulevardul Expoziţiei şi Bulevardul Kiseleff (intrarea în Parcul Herăstrău). Pasajul nu este igienizat corespunzător, iar lumina este difuză. În pasajul de la Piaţa Presei sunt amplasate mai multe magazine mixte şi o terasă unde se consumă băuturi alcoolice. Pereţii de la intrările pasajului nu au mai fost curăţaţi de ani buni, sunt murdari şi inscripţionaţi cu diverse mesaje vulgare. Proprietarii magazinelor din pasaj susţin că nu au fost informaţi despre o eventuală închidere a pasajului sau despre construcţia celui auto.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-07

Mai multe imagini:
Pasajul de la Piaţa Presei, gata în 18 luni
zoom
Pasajul de la Piaţa Presei, gata în 18 luni
zoom
Pasajul de la Piaţa Presei, gata în 18 luni
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
12 Aug 2011

cand incep lucrarile?
TEODOR
12 Aug 2011

De ce un proiect aprobat in urma cu doi ani,intra in lucru abia acum,doar PDL-ul stie!In fine,sa speram ca nu i se vor mai pune si alte piedici lui Sorin Oprescu,in privinta acestui pasaj!
Random imageUltimele stiri


loading...