2018-12-16 10:15


Patriarhia se ia în coarne cu Deutsche Welle

 |  21:00
Patriarhia se ia în coarne cu Deutsche Welle

Deutsche Welle acuză Guvernul României de risipirea a sute de milioane de euro pentru construirea unei catedrale gigantice, însă închide şcoli şi spitale. Patriarhia Română a reacţionat dur la aceste afirmaţii, susţinând că viitoarea Catedrală a Neamului este complementară şcolilor şi spitalelor.

În ultimii 20 de ani, peste 4.000 de biserici s-au construit în România cu sprijin de la Guvern. „Între timp, trei şcoli sunt închise zilnic şi din ce în ce mai multe spitale. Toate acestea nemulţumesc mulţi oameni”, au arătat jurnaliştii germani în documentar. Ei au prezentat proiectul de 600 milioane de euro al Patriarhiei, susţinând că banii pe care îi primeşte Biserica de la stat sunt de două ori mai mulţi decât cei alocaţi culturii sau cercetării ştiinţifice.

Patriarhia Română a răspuns ieri la aceste afirmaţii, susţinând că viitoarea Catedrală va avea o utilitate publică, deoarece aici vor fi comemoraţi eroii neamului. Mai mult, reprezentanţii Patriarhiei susţin că „noua Catedrală patriarhală nu poate fi pusă în concurenţă sau opoziţie cu şcolile şi spitalele din România, aşa cum fac cei ostili construirii ei, deoarece ea este complementară acestora. Şcolile publice din România sunt concurate şi completate de multe şcoli particulare, apărute după 1990, aşa cum spitalele şi alte unităţi medicale de stat sunt concurate şi completate de centre medicale private. În schimb, Catedrala Mântuirii Neamului nu poate fi înlocuită de una privată, deoarece Catedrala este un simbol al unei mari comunităţi în rugăciune, al unui oraş întreg”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...