2018-12-19 17:56


Patriarhul Daniel transmite un mesaj de Anul Nou Civil

 |  12:56
Patriarhul Daniel transmite un mesaj de Anul Nou Civil

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat în cuvântul de învățătură rostit vineri la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare că Anul Nou civil ne cheamă la sfințirea timpului şi la folosirea lui pentru a ne apropia de Dumnezeu.

"Anul Nou civil ne cheamă la sfințirea timpului, la folosirea lui pentru a ne apropia de Dumnezeu cel Unul Sfânt, care e mai presus de timp, dar care din iubire de oameni s-a făcut om și a viețuit în timp, în lume, Mântuitorul Iisus Hristos, Împăratul Veacurilor", a afirmat patriarhul.

Acesta a îndemnat la săvârșirea de fapte bune.

"Numele lunii ianuarie vine de la zeul roman Ianus, care avea două fețe, una orientată spre trecut și alta spre viitor. Și de aceea, la 1 ianuarie ne întrebăm ce am făcut bine în anul care a trecut și ce bine vom săvârși în anul în care am intrat. Deci, noi nu trebuie să fim cu două fețe, în înțelesul duplicitar, ci să ne gândim la trecut și să preluăm din trecut ceea ce a fost bun și să continuăm și în prezent și în viitor. De asemenea, să săvârșim în prezent și în viitor fapte bune spre slava lui Dumnezeu și spre-a noastră mântuire", a explicat patriarhul Daniel, potrivit Agerpres. 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a urat tuturor românilor "ani mulți și binecuvântați cu sănătate și bucurie". 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-01

TAGURI: patriarh, daniel, transmite, mesaj, an, nou, civil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
01 Ian 2016

Stiam ca oamenii nedusi la biserica se numesc "mireni" in raport cu biserica, "civil" este cel neimplicat in militarie in raport cu armata. Patriarhul Daniel e cumva "militar" sub acoperire? Gura pacatosului adevar graieste ! Amin
@RADU
01 Ian 2016

Este și el puțin ”acoperit”, dar ref.la anul civil, are dreptate fiindcă anul bisericesc (spre deosebire de cel civil, lumesc...) începe în fiecare an, la 1 septembrie...
IULIAN
01 Ian 2016

mai @, daca era cult in cap, putea sa-i spuna anul laic. tind sa-i dau dreaptate lui radu
MăI IULIAN...
02 Ian 2016

nu-l contrazic pe Radu, nici pe tine...s-a dat de gol pt.cine nu-l știe :)
Random imageUltimele stiri


loading...