2018-12-19 05:37


Patru zile de foc

 |  21:00
Patru zile de foc

Fără alcool şi cafea şi fără ieşiri în plin soare între orele 11.00 şi 18.00 - acestea sunt sfaturile specialiştilor pentru cele patru zile de foc care îi aşteaptă pe bucureşteni. Beţi cât mai multe lichide, îmbrăcaţi-vă lejer şi consumaţi fructe şi legume proaspete.

Meteorologii au avertizat asupra faptului că vremea va fi călduroasă în toată ţara de astăzi şi până vineri, local caniculară în cursul după-amiezelor, când se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi de podiş”, potrivit oficialilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Dacă staţi în casă, este indicat să faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă. Aparatul de aer condiţionat de acasă sau de la serviciu trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Dacă e musai să ieşiţi la orele amiezei, trebuie să vă îmbrăcaţi adecvat: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. În caz că simţiţi o stare de disconfort termic, încercaţi să ajungeţi la unul din corturile anticaniculă sau măcar să vă răcoriţi cu apa de la cişmelele publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-04

TAGURI: canicula, sfaturi, lichide, ITU, meteo, avertizare, apa, temperature, maxime
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...