2017-01-25 03:35


“Patrulele de apă”, intervenţii în caz de topire accelerată a zăpezii

 |  13:47
“Patrulele de apă”, intervenţii în caz de topire accelerată a zăpezii

În caz de topire accelerată a zăpezii, Apa Nova Bucureşti are deja un plan de acţiuni pentru a preîntâmpina eventualele acumulări de apă din Capitală. Zeci de persoane şi utilaje sunt deja pregătite să intervină.

Compania de apă bucureşteană a luat deja în calcul un eventual scenariu în care temperaturile ar creşte brusc, iar munţii de zăpadă, adunaţi de-o parte şi de alta a străzilor, s-ar topi rapid. 22 autocurăţitoare, 128 motopompe, 25 buldoexcavatoare, 32 autobasculate, 193 autoutilitare de intervenţie şi un excavator-aspirator de mare capacitate sunt deja pregătite să intervină în caz de necesitate pe lângă echipele de intervenţie aflate în teren. Acestea din urmă au fost reorganizate astfel încât, în funcţie de necesităţi, să lucreze la capacitate maximă în două sau trei schimburi. Pentru fiecare sector al Capitalei se vor instaura „patrule de apă” care vor inspecta străzile şi care vor comunica dispeceratelor necesarul de mijloace tehnice şi umane.

Reprezentaţii companiei au luat în calcul şi eventualele probleme pe care le-ar întâmpina în cazul unor intervenţii rapide în caz de inundaţie şi roagă locuitorii Capitalei să nu parcheze maşinile deasupra gurilor de scurgere, sau să le blocheze cu zăpadă atunci când deszăpezesc trotuarele. Pentru a gestiona mai bine situaţia, compania a înfiinţat şi două linii telefonice la care bucureştenii pot să semnaleze orice problemă legată de canalizarea Capitalei: 021 207 77 77 sau *7777 (pentru reţelele Orange şi Vodafone).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: patrule, apa, inundatie, zapada, canalizare, interventieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală