2017-01-19 13:28

SOCIAL


Pauza de masă, importantă pentru angajaţi

 |  17:00

Aproape 50 la sută dintre angajaţi mănâncă, în pauza de masă, mâncare caldă alături de colegi, 22% îşi iau o pauză scurtă pentru a servi câteva sandvişuri pe fugă, 17% mănâncă la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru, iar 11% dintre angajaţi nu îşi iau pauză de masă niciodată.

Dacă în urmă cu şase luni angajaţii se simţeau presaţi de sarcinile de serviciu şi renunţau la pauza de masă, în prezent, aceştia acordă o importanţă mai ridicată prânzului şi alimentaţiei. În urmă cu jumătate de an, peste 45% dintre respondenţi îşi luau mereu pauza de prânz, 23% dacă nu erau prea ocupaţi, 18% mâncau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru şi aproape 13% erau prea presaţi de responsabilităţi şi săreau peste pauza de masă. BestJobs, realizatorul sondajului, a constatat că, în ultima perioadă, disponibilitatea pentru a lua pauza de masă a crescut, schimbare datorată cel mai probabil şi creşterii siguranţei jobului, dar şi unei preocupări mai mari faţă de o alimenţie sănătoasă. Pe lângă impactul principal asupra sănătăţii, lipsa unei pauze de masa îşi lasă amprenta şi asupra productivităţii şi eficienţei la job.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VANGHELICAX
09 Noi 2011

spuneti asta si Guvernului, pentru ca NICI un bugetar nu are pauza de masa ......8 ore foc continuu...si se mai mira de lipsa de productivitate.......

Adauga un comentariu

Random image