2017-01-21 23:43

SOCIAL


PDL: Oprescu, incompetent în cazul RADET

 |  16:36
PDL: Oprescu, incompetent în cazul RADET

Preşedintele PDL Sector 5, Ştefan Pirpiliu, a solicitat primarului general Sorin Oprescu să convoace o şedinţă a CGMB în care să se traseze un plan de reeşalonare a datoriilor curente pentru ca RADET şi ELCEN să încheie un memorandum prin care să se deblocheze actuala situaţie.

Pirpiliu a precizat că în 2008, datoria pentru asigurarea energiei termice era de 83 de milioane de euro, în timp ce în 2011 datoria a ajuns la 250 de milioane de euro. “Oprescu nu a plătit nici ce a consumat în aceşti ani, darmite datoria de dinainte de 2008. El, de la an la an a lăsat bani, n-a alocat bani, pentru că s-a gândit probabil în gândirea dânsului de socialist, luând ideea de la bunul său prieten grec, că nu contează cine face datoria, se va găsi cineva s-o şteargă”, a susţinut democrat-liberalul.

În opinia lui Pirpiliu, scrisoarea adresată de Oprescu Preşedinţiei, CSAT, premierului, Ministerului Economiei şi SRI pentru a se implica în rezolvarea problemelor privind serviciul public de alimentare cu energie termică din Bucureşti arată de fapt “incompetenţa” primarului general. Democrat-liberalul susţine că instituţiile solicitate să intervină nu sunt abilitate să rezolve astfel de probleme.

Reprezentanţii municipalităţii bucureştene au anunţat, la sfârsştul anului trecut, că primarul general Sorin Oprescu s-a adresat instituţiei prezidenţiale, CSAT, premierului, Ministerului Economiei şi SRI pentru a se implica, alături de PMB, în rezolvarea problemelor privind serviciul public de alimentare cu energie termică din Bucureşti. În replică, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a precizat că Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) nu intenţionează să oprească livrarea de energie termică pentru RADEI. De asemenea, ministerul a subliniat că aspectele menţionate nu exonerează RADET Bucureşti şi PMB de plata facturilor care, numai pe anul în curs, se ridică la valoarea de 800 milioane lei energie livrată, facturată şi neachitată.

Oprescu a solicitat reconsiderarea contractului cadru dintre ELCEN şi RADET, “impus de ANRE”, precum şi “eventuala preluare de către municipalitate a unităţilor de producţie e energiei electrice şi termice, respectiv CET SUD, CET VEST, CET Progresul şi CET Grozăveşti, care ar duce la eficientizarea şi optimizarea sistemului energetic, cu imediate consecinţe pozitive pentru populaţie şi pentru bugetul Capitalei”.

Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, datoria “de bază”a RADET la furnizorul ELCEN este de circa 220 de milioane de euro, iar penalităţile, de 250 de milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

TAGURI: datorie_radet, stefan_pirpiliu, elcen, oprescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BOGDAN
09 Ian 2012

Oprescu trebuie oprit. Nu se mai poate aşa. Trebuie să meargă repejor la închisoare. Pai cum adica sa ramanem noi fara caldura ?? Cum e posibil asa ceva??????
RADU
09 Ian 2012

Din asta chiar nu mai iese. I s-a infundat de tot. Ar trebui demis acum , cum sa lasi in frig milioane de bucuresteni , cat de nenorocit sa fii ?
MARIUS
09 Ian 2012

Sa infunde puscaria dupa ce a facut petrecere pe banii nostri ! Cum e posibil ca eu , care platesc caldura , sa mor de frig in casa? Sa moara el de frig , nu noi !!!
RAZVAN
09 Ian 2012

Abia astept sa definitiveze ancheta comisiilor infiintate de PDL , sa se duca la puscarie acest Oprescu ! Sunt convins ca la mijlocul acestei datorii este o alta manarie marca Oprescu !
PETRE
09 Ian 2012

Oprescu si gasca lui de golani au furat tot ce se putea !! Urmeaza acum sa fure si caldura din apartamentele noastre
ANDREI
09 Ian 2012

Oprescu e cel mai hotoman primar din cati am avut ! Numai de rau am auzit de el , dar absolut nimic de bine , iar asta cu caldura a pus capac la toate !!!
MIHAI
09 Ian 2012

Doamne , abia astept alegerile sa scapam de acest talhar ! Sper sa mai reziste capitala pana atunci si sa nu inghetam de frig , dar numai de al dracu ma duc si votez pe oricine in afara de asta !!
AMA
09 Ian 2012

Oprescu este un primar incompetent ce nu ştie decât să paseze responsabilitatea.
STEFAN
09 Ian 2012

Sincer , cred ca in momentul de fata , oricine ar fi mai bun primar decat hotul asta ! Nu te poti numi primar cand esti aproape sa lasi fara caldura milioane de bucuresteni
IULIAN
09 Ian 2012

Cea mai buna idee a avut-o PDL cu acele comisii de ancheta , sper sa mearga repede treaba si sa infunde puscaria repede ! Nu se mai poate cu atatea furaciuni si manarii pe banii nostrii si frica de a ramane fara caldura.
ILIE
09 Ian 2012

In locul lui ,daca as avea putin respect de sine, mi-as da demisia singur. Sau sa plateasca el caldura 3 mil pe luna si sa inghete de frig in casa , oare e convenabil ??
COSTEL
09 Ian 2012

E timpul sa platesti Oprescule , cat crezi ca mai poti fura ???? Pe banii nostri si pe spinarea noastra te-ai imbogatit , talharule ce esti ! Sa crezi tu ca ne lasi acum fara caldura , te linsam pe viu !
DENIS
09 Ian 2012

Nu vrem ceasuri din aur şi ghivece de zeci de milioane. Vrem căldură şi transport ieftin!
CORNEL
09 Ian 2012

Oprrescu asta nu e numai hot si talhar , e si incompetent. Sunt de acord ca toti mai fura , dar ca asta caz mai rar , e si prost pe deasupra. Cum sa pui tu in pericol 2 milioane de oameni ????
COSMIN
09 Ian 2012

Doamne , de cand am vazut bulevardul ala facut de el m-am convins ca nu are ce cauta la Primarie. Unde mai pui ca face si mismasuri cu locotenentii lui , numai numai de o strange bani de campania de la anu`. Pai daca ne lasi fara caldura , cine crezi tu ca te mai voteaza ma ??
DRAGOS
09 Ian 2012

Oprescu a instaurat mafia in Primarie si o sa fure in continuare daca nu este oprit cat mai repede ! Sunt curios unde s-au dus banii repartizati de CGMB catre RADET , tot spre vreo manarie de-a lui !
VLAD
09 Ian 2012

Tot respectul pentru consilierii PDL in incercare de a dovedi marsaviile facute de Oprescu si locotenentii lui! Sper sa ajunga la puscarie odata si odata , e inuman ce ne face !!!
EDUARD
09 Ian 2012

Sper din toata inima sa-l infunde odata pe nenorocitul asta care a falimentat Bucurestiul cu proiectele lui SF si cu incompetenta lui , si mai mult , ameninta sa ne lase fara caldura !
TEO
09 Ian 2012

Oprescule , iti dorim sa infunzi puscaria zeci de ani de acum incolo ! Ti-am rezervat o aripa intreaga la Jilava pentru tine si locotenentii tai si ghici ce , nu e bransata la RADET !!!
ANDREEA
09 Ian 2012

Nu te mai vrem primar , NU te mai vrem primar !!! Vrem un om capabil , sub mandatul caruia sa nu se puna problema sa murim noi de frig in casa !!!
ROXANA
09 Ian 2012

Intr-un final , anchetele CGMB vor scoate la iveala incompetenta CRASA de care da dovada acest Oprescu , primar de carton! Poate atunci o sa va dati toti seama cat de hot si nemernic e asta de fapt !
IONUT
09 Ian 2012

Oprescu nu merita scaunul de Primar General , toti care credeti altceva o sa va convingeti la finalul anchetei sau la alegeri , cand bunul simt va triumva si acest nemernic va plati !!
FLO
09 Ian 2012

Toate lucrările din mandatul lui Oprescu s-au făcut la preţ dublu.
LEO
09 Ian 2012

Ar trebui linsat asta , la cati bani a furat si cat a pagubit statul ! Unde mai pui ca acu vrea sa ne pagubeasca si pe noi !!! Sa stea el fara caldura si sa inghete de frig !
FLORIN
09 Ian 2012

Sute de milioane de euro furati de Oprescu asta s-au dus in buzunarele lui si ale locotenentilor , case , masini , tot tacamul ! Tot mai vrea sa fure ma , si din buzunarul nostru
STUGEA
09 Ian 2012

Poftim ! Sa-l mai votati acum pe talharul asta nenorocit , nu de alta dar cred ca va place sa stati cu morcovul ca poate maine se opreste caldura si inghetati , desi ati platit o gramada de bani la factura !
STAMATE
09 Ian 2012

Nu e indeajuns ca umfla preturile la contracte de zeci de ori , ne mai lasa si fara caldura !!! Al naibii pielea pe tine de mafiot ce esti , nu te mai satura dumnezeu de furat !!!
MUJA
09 Ian 2012

Oprescu este , din pacate , o incercare nereusita de primar. Nu am intalnit nicaieri un oras cu atat de multe probleme si cu un primar atat de dezinteresat de cetateni !
BERGO
09 Ian 2012

Nu exista primar mai incompetent decat Oprescu , asta e fapt clar dovedit! Uitati-va la el , ne duce din rau in mai rau ! RUSINE !!
COSTEA
09 Ian 2012

Sorin Oprescu nu e în stare să gestioneze contractele cu firmele din Bucureşti , el e numai după şpagă. Dacă şpaga vine, nu contează când se termină lucrarea. La fel si cu RADET , de ce l-ar interesa pe el cand nu mai are om acolo ??
RISTEA
09 Ian 2012

Doamne , abia astept alegerile , sa scapam cumva de Oprescu asta ca nu`l mai supooort !!!! Orasul asta merita un primar competent caruia sa-i pese de noi si de problemele noastre.
TEO
09 Ian 2012

Era ceva de asteptat din partea lui Oprescu. Stie ca nu va mai prinde urmatorul mandat, are nevoie disperata de bani pentru campaniiile usl, asa ca ne indatoreaza acum si fuge. Ar trebui sa-i fie rusine ca isi bate joc de peste 2 milioane de oameni!
EUGEN
09 Ian 2012

Foarte oportuna aceasta iesire publica a domnului Stefan Pirpiliu. Era si cazul sa-i arate cineva acestui bufon de primar cat de penibil este si cat de mult rau face locuitorilor acestui oras. Sa ne spuna exact de ce nu s-au platit aceste datorii la timp, iar acum noi suntem obligati sa le suportam sau sa ramanem fara caldura.
MAVERICK777
09 Ian 2012

Banii cu care trebuia platita acea datorie au fost mancati de catre firmele usl abonate la primaria capitalei, este mai mult decat clar ca asa s-a procedat. Singura solutie pentru a ne mai salva acum si a nu ramane fara caldura este esalonarea datoriei.
ANDREI MARCU
09 Ian 2012

Fara esalonarea acestei datorii, bucurestenii ar fi fie cocolositi de greutatea acesteia, fie ramasi fara caldura. Un nebun a facut o prostie, iar acum noi trebuie sa suportam consecintele, motiv pentru care Oprescu si-a pierdut votul meu.
QWEASD
09 Ian 2012

Inca un caz tipic de incompetenta marca Oprescu. Imitatia asta de primar cred ca ar gasi prea complicat si postul de vanzator la mc-donalds, deh , e greu sa dai rest la populatie.
MENUMORUT
09 Ian 2012

Situatia scoasa la lumina de Stefan Pirpiliu este cu adevarat foarte grava si vina lui oprescu este incontestabila. Cand te mai gandesti ca voia sa ne mai indatoreze cu inca 800 de milioane pentru niste proiecte fanteziste, incepi sa-i multumesti lui D-zeu ca l-au oprit consilierii PDL la acea vreme.
HORIA
09 Ian 2012

În ultima perioadă au început să apară tot mai multe matrapazlâcuri de-ale lui Oprescu. Se-apropie funia de par.
PREDA
09 Ian 2012

Incep sa ma intreb , sincer , daca acest Oprescu este bun la ceva , pentru ca in scaunul de primar general SIGUR nu are ce cauta ! Poate la aprozar , la vanzare de mere si pere !
LASCU03
09 Ian 2012

Inca o gainarie de-a lui Oprescu, menita sa imbogateasca clientela usl si sa ii saraceasca pe bucuresteni. Stefan Pirpiliu, alaturi de ceilalti membrii pdl, spun lucrurilor pe nume, anume ca oprescu nu mai are ce cauta ca primar din 2012. Bine ca nu a nins, ca se facea iar de ras cu marele comandament de iarna ...
CLAUDIU
09 Ian 2012

Un incompetent , TOTAL nepotrivit pentru pozitia pe care o detine
MUGUR
09 Ian 2012

Sorin Oprescu nu e în stare să gestioneze nici contractele cu firmele de construcţii din Bucureşti – el e numai după şpagă. Dacă şpaga vine, nu contează când se termină lucrarea
NICU
09 Ian 2012

După hoţiile care au fost demascate, în locul lui Oprescu mi-ar fi şi ruşine să ies din casă.
TEODOR
09 Ian 2012

Si marii "competenti" ai PDL,adica Basescu si Videanu de ce nu au rezolvat problema RADET?E foarte usor lui Pirpiliu sa sara la gatul lui Sorin Oprescu,dar se face ca "uita" cine domina consiliul general al Bucurestiului,adica stimabilii consilieri pedelaci!Domnule Pirpiliu,de ce va faceti campanie electorala pe seama lui Sorin Oprescu?
ALEX123
09 Ian 2012

Unde sunt banii ? va zic eu ... in buzunar la Oprescu..peste cativa ani isi va mai face cateva vile ! sa nu-l mai voteze nimeni !
STRADYVARYUS
09 Ian 2012

Asta e furt pe fatza ..nu incompetenta cum zic unii !
DANIEL
09 Ian 2012

Oprescu trebuie dat jos cat mia repede si sa vina cineva care sa repare toate stricaciunile facute de Oprescu ca ne-a dus in jos rau de tot !
GIGEL
09 Ian 2012

Foarte bine face Pirpiliu ca il trage la raspundere pe Oprescu.. el nu si-a asumat raspunderile niciodata isi atrage asupra lui doar meritele !
ARES
09 Ian 2012

S-a pornit gasca de postaci portocalii!Mai schimbati si voi textele,dragi simpatizanti pedelaci!Ce atata copy-paste?Cred ca deja i s-a facut "frica " de voi lui Sorin Oprescu!
ANDREEA
09 Ian 2012

pai asta e cuvantul care il descrie cel mai bine pe oprescu, este un incompetent nimic altceva...
MARIO
09 Ian 2012

oprescu isi cumpara ceasuri, face vacante in locuri exotice, adica foarte calde, in timp ce noi murim de frig!
GABI
09 Ian 2012

pai sa stiti ca oprescu este un incompetent, nu face nimic, doar palavrageste nimic altceva.offf oprescule.
SILVIU
09 Ian 2012

pai asa e oprescu un incompetent, ce sa mai zicem ca si asa vorbim degeaba.
GABI64
09 Ian 2012

un incompetent si incapabil este oprescu asta, dar degeaba ii spunem noi asa ca si asa el dorme linistit.
ANDRY
09 Ian 2012

pai este oprescu asta in incapabil, nu ar depune efort sa faca ceva, sta degeaba.
VOICU
09 Ian 2012

Oprescu a cheltuit banii pe ceasuri aurite,pe usi secrete a schimbat de 3 ori gazonul de stadionul national cum sa mai aiba pentru agentul termic...ai apoi ce pe vremea cand tac-su era Securist Sef oamenii nu tremurau in case de frig?!! Gandire de comunist!
FLAVIAN
09 Ian 2012

Pe Sorin Oprescu nu-l intereseaza ca bucurestenii pot ramane in orice moment fara caldura in case! Pe el il intereseaza sa faca bani pentru campania electorala si sa mai cumpere ceva echipament de la firma feciorului sau cu preturi exorbitante ca deh trebuie sa traiasca si beizadeaua pe picior mare!
CODRUT
09 Ian 2012

Normal ca Oprescu a blogat sumale alocate RADET de catre consilierii din CGMB, poi cum poti sa aloci ceva fara ca stimabilului primar sa nu bagi bani in traista...Oprescu nu face nimic daca nu-si ia partea! Sper sa scapam de el de la primar cat mai repede!
KARIM
09 Ian 2012

Tin sa-l contrazic pe domnul deputat Stefan Pirpiriu: Sorin Oprescu are un plan si inca unul bun...un plan de a fura din banii bucurestenilor. Acest plan este pus in aplicare de domnul primar inca de acum 3 ani si jumatate de cand a devenit edil sef in capitala!
CRISTINA
10 Ian 2012

Oprescu a primit bani pentru a platii datoriile si el ii investeste pe excursii si ceasuri scumpe.este cel mai mare hot de pana acum, majoritatea bucurestenilor il detesta, nu cred k va mai fi un om intreg la minte care sa il mai voteze!!
ELENA
10 Ian 2012

Acesta marlan nesufletist este in stare sa lase bucurestiul fara caldura pentru a-si satisface placerile proprii din banii pentru caldura!
CIPRIAN
10 Ian 2012

Stefan Pirpiliu, a cerut in cel mai pasnic mod convocarea unei sedinte pentru rezolvarea acestoa probleme, cu toate ca aceste sedinte au mai fost facute, iar Oprescu a mai promis ca va plati datoriile, primind banii de la consilierii PDL pentru caldura.
COSMIN
10 Ian 2012

Doctosar fara scrupule, daca lui ii este bine nu ii mai pasa de ceilalti semeni, pai ce primar este acesta, nu mai merita nici o zi sa mai stea in fruntea Capitalei.
DANI
10 Ian 2012

Cu asemnea fapte de incompetenta si responsabilitate isi doreste Oprescu sa mai castige un mantat?? Nici o sansa, ne trebuie un om sufletist din popor ce sa cunosca cat de importanta este caldura intr-o iarna.

Adauga un comentariu

Random image