2019-02-21 08:17


Pelerinajul, singurul tip de turism care creşte şi pe timp de criză

 |  19:07
Pelerinajul, singurul tip de turism care creşte şi pe timp de criză
Numărulromânilor care fac turism intern de pelerinaj a rămas constant în ultimii ani,iar călătoriile externe cu tematică religioasă sunt în creştere, acesta fiindsingurul segment al turismului care nu a fost afectat de criză, potrivitreprezentanţilor agenţiilor de turism şi ai Patriarhiei.

"Pentruacest an estimăm căaproximativ 40.000 de români au plecat sau vor plecaîn turism de pelerinaj în afara graniţelor,cu 10% mai mult decât anultrecut. Acest gen de turism este în creştere în ultimii doi-trei ani", adeclarat Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilorde Turism (ANAT) şi proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

"Biserica,în loc să lucreze cu agenţiile de turism, şi-a făcut propriile agenţii. Şi-aufăcut agenţii nu doar Patriarhia Română, ci şi episcopiile. Cea mai mareproblemă este că sunt destul de mulţi preoţi care îşi organizează grupuri deturişti de capul lor şi nu declară comisionul încasat", a explicatoficialul ANAT.

Creşterilesunt confirmate şi de către părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvântal Patriarhiei Române. Instituţia operează o agenţie de turism cu profilreligios, Basilica Travel.

"Peste3.000 de pelerini merg anual cu Basilica Travel în străinătate, iar cei maimulţi dintre aceştia aleg Israelul. Se mai organizează pelerinaje la locurilesfinte din Siria şi Liban, dar şi în Iordania sau Grecia. Pelerinajul nu a fostafectat de criză pentru că este, în primul rand, un act de credinţă, şi abiaapoi unul de turism. Este dorinţa oricărui creştin practicant de a ajunge măcaro dată în viaţă la locurile sfinte", explică Stoica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...