2017-01-19 02:20

SOCIAL


Penetraţia A1 - Splaiul Independenţei - Pod Ciurel continuă

 |  14:18
Penetraţia A1 - Splaiul Independenţei - Pod Ciurel continuă

Proiectul demarat de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) privind realizarea drumului expres între Autostrada A1 şi Splaiul Independenţei - Pod Ciurel continuă, după ce municipalitatea a câştigat în instanţă litigiile promovate de Sema Parc SA, referitoare la suspendarea şi anularea acestui act administrativ.

Potrivit PMB, în ceea ce priveşte suspendarea acestui act administrativ, instanţa de judecată s-a pronunţat în mod definitiv şi irevocabil, în sensul respingerii acestei cereri şi, pe cale de consecinţă, a continuării proiectului demarat de PMB. Pentru anularea autorizaţiei de construire, sentinţa poate fi supusă cailor de atac prevăzute de lege.

Resistematizarea traficului

PMB a demarat în anul 2010 un proiect de infrastructură edilitară care presupune implementarea unei soluţii integrate de resistematizare a traficului rutier din Bucureşti şi zonele adiacente. O primă etapă prevăzută de acest proiect vizează descongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei căi alternative de intrare - ieşire de pe autostrada A1, prin construirea unei legături între Splaiul Independenţei şi Autostrada A1. Conform autorizaţiei de construire nr. 209/21.06.2010, aceste lucrări impun, printre altele şi o soluţie de trafic prevăzută pentru supratraversarea Dâmboviţei, printr-un pod hobanat. În urmă cu câţiva ani, societatea contestatoare a început dezvoltarea unui proiect imobiliar în zona Splaiul Independenţei-Semănătoarea, iar contestaţia depusă de aceasta, în anul 2010, susţine faptul că soluţia de trafic prevăzută pentru supratraversarea râului Dâmboviţa, în cadrul proiectului de infrastructură dezvoltat de municipalitate, are implicaţii nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectând gradul de funcţionalitate şi profitabilitate a acestuia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: proiect, instanta, Ciurel, trafic, lucrariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image