2019-03-26 02:26


Pensionarii spun că vor pierde peste 50 de lei la pensie

 |  19:05

Reprezentanţii pensionarilor audeclarat că vor pierde cel puţin 50 de lei în fiecare lună la pensie dacăaceasta va fi calculată în funcţie de rata inflaţiei şi de 50% din creştereasalariului mediu brut pe economie.

Încondiţiile în care la valoarea actuală a punctului de pensie, de 732,8 lei, seadaugă rata inflaţiei şi 50 la sută din creşterea reală a salariului mediu brutpe economie, se ajunge la o valoare mai mică a punctului de pensie decât dacăacesta ar fi corelat cu evoluţia salariului mediu pe economie. PreşedinteleFederaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu, a explicat căîn 2011 pensiile oricum vor fi îngheţate, însă în 2012, luând în calcul o ratăa inflaţiei de 5,5 la sută şi o creştere a salariului mediu de şase la sută, arrezulta valoarea punctului de pensie de 772,8, iar dacă s-ar calcula în funcţiede salariul mediu brut pe economie ar rezulta o valoare a punctului de pensiede 829,8 lei, ceea ce înseamnă o pierdere de 57 de lei. Potrivit lui Nedelcu,şi în 2013 s-ar pierde aproape 100 de lei prin calculul din noua lege apensiilor.

Reprezentanţii pensionarilor susţin că vor merge la Bruxelles, la sfârşitul luniioctombrie, la Federaţia europeană a pensionarilor, pentru a le cere ajutorul cuprivire la situaţia critică în care se află pensionarii din România.Pensionarii spun că vor adresa o scrisoare preşedinţilor celor două Camere aleParlamentului, pentru a cere rediscutarea articolului 102 referitor la calcululpensiilor. De asemenea, ei vor participa alături de sindicate la acţiunile deprotest din această lună.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...