2017-01-21 10:41

SOCIAL


Pentru interesele unui supermarket, Liviu Negoiţă a construit şi apoi a desfiinţat 150 de locuri de parcare

 |  18:16
Pentru interesele unui supermarket, Liviu Negoiţă a construit şi apoi a desfiinţat 150 de locuri de parcare
La începutul celui de-al doilea mandat de primar al luiNegoiţă, Primăria Sectroului 3 a amenajat numeroase locuri de parcare pentrucetăţeni. Lascurt timp după, însă, administraţia locală a emis o autorizaţie de construcţiepentru un supermarket, chiar în locul parcărilor nou amenajate şi recondiţionate.Coincidenţă sau nu, parcările-fantomă” au fost realizate de SC Delta ACM SRL, firmă cunoscută ca aparţinândfratelui deputatului PDL Ştefan Pirpiliu.

În sectorul administrat de Liviu Negoiţă (poreclitLivache de preşedintele Traian Băsescu), parcările apar şi dispar fără urmă, întimp-record. După ce a atras simpatia cetăţenilor, realizând locuri deparcare, Primăria Sectorului 3 a aprobat distrugerea propriei investiţii. Laînceputul mandatului primarului Liviu Negoiţă, autorităţile locale au construitnoi locuri de parcare pentru locatarii din sectorul 3 al Capitalei. Aproximativ150 de locuri de parcare din zona Răcari, de pe terenul fostei fabrici Miraj,din sectorul 3, vor fi însă defiinţate, deoarece Primăria a emis, în data de20.11.2009, o autorizaţie de construcţie pentru un supermarket. Cetăţenii carebeneficiau de locurile de parcare au aflat de desfiinţarea acestora în momentulîn care au plătit impozitele. “Nu ne-au mai oprit banii pentru locurile de parcare, decât pentru douăluni. Persoanele care au plătit însă la Poştă au achitat toată suma. Până acum,nu şi-au primit banii”, ne-a declarat preşedintele unei asociaţii de locatari din zona unde va ficonstruit supermarketul.

Investiţia autorităţilor locale nu au rezistat decâtcâţiva ani. Mai mult, potrivit locatarilor, locurile de parcare au fost şirecondiţionate, nu cu mult timp în urmă. Familiile rămase fără loc de parcare vorsă afle motivul pentru care au fost irosiţi banii publici. “De ce au mai fost făcute aceste locuri de parcare dacă seştia că se va construi un supermarket? Aceste locuri de parcare au fost realizate din banii noştri, aicontribuabililor. Cum îşi permite Negoiţă să facă ce vrea cu banii noştri?”, ne-a mai spus locatarul nemulţumit. Locuitorii dinsectorul 3 rămaşi fără un loc unde să-şi poată parca maşinile nu înţeleg cum aajuns să fie retrocedat terenul fostei fabrici Miraj. “Parcarea aparţinea fabricii, iar apoi a rămas aPrimăriei. Cum a putut să fie retrocedat un teren care aparţinea Primăriei?”, atrage atenţia unul dintre locatarii din zona Răcari.

Afaceri cu firme “portocalii”

Mulţi locatari din sectorul 3 susţin că s-ar fi lipsit delocurile de parcare dacă ştiau că acestea vor rezista chiar mai puţin decâtmandatul primarului Negoiţă. Locatarii din zona Răcari au fost anunţaţi prinpoştă de reprezentanţii autorităţilor locale că, pur şi simplu, le-au fostdesfiinţate locurile de parcare. “Vă aducem la cunoştinţă că, începând cu datade 1.03.2011, vi se reziliază autorizaţia pentru locul de parcare nr...., codparcare..., deoarece pentru terenul respectiv a fost emisă autorizaţia deconstruire nr. 1229/20.11.2009”, se arată într-una dintre adresele Primăriei Sectorului3, semnată de directorul Direcţiei Gospodărie Locală, Lilian Vasilescu.

Pe 19.07.2010, Primăria Sectorului 3 a emis autorizaţiade organizare de şantier nr. 638, pentru terenul unde, nu cu mult timp în urmă,Liviu Negoiţă amenajase aproximativ 150 de locuri de parcare.

Locatarii mai au însă o opţiune. Pot închiria un loc înparcarea supraetajată, construită în zonă de Primăria Sectorului 3. Pentru unloc în noua parcare cetăţenii vor plăti însă 300 de lei pe lună, în loc de 5,5lei, cât plăteau până în prezent.

“Parcările-fantomă” aufost realizate de SC Delta ACM 93 SRL, firmă cunoscută ca aparţinând frateluideputatului PDL Ştefan Pirpiliu.

Potrivit constructorilor, intervievaţi de reporteriinoştri, o parcare de 150 de locuri ar costa între 1 şi 1,5 milioane de euro.

Oficialii Primăriei Sectorului 3 au refuzat să comentezesubiectul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image